Salvem la Llobella ix al carrer contra la construcció d’un macroresort turístic a Benissa

El projecte del Patmore Resort afectaria l’última franja de litoral verge en una zona amb forta pressió urbanística

Manifestació multitudinària a Benissa contra el projecte del Patmore Resort / À Punt NTC

La plataforma Salvem la Llobella de Benissa (Marina Alta) ha convocat una manifestació dissabte contra el projecte de construcció del Patmore Resort en primera línia de mar i en l’última franja litoral encara verge amb què compta el terme municipal.

La concentració, que tindrà lloc a les 19:30 hores a la plaça Rei Jaume I de la localitat, pretén mostrar el rebuig de diverses entitats al conveni entre l’ajuntament de Benissa i la promotora Benissa Natura que comportaria la construcció del macroresort turístic i la consegüent destrucció d’aquest paratge natural.

La construcció afectaria l'últim pulmó verd del litoral de Benissa
La construcció afectaria l'últim pulmó verd del litoral de Benissa / Institut Cartogràfic Valencià

L'ajuntament de Benissa, governat pel PP i Ciutadans de Benissa (CiBe), defén que la zona està classificada com a sòl urbanitzable dins del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i que aquest conveni permetrà que la intervenció siga menys agressiva amb aquest pulmó verd. L’expropiació dels terrenys costaria uns 15 milions d’euros, l’equivalent al pressupost municipal anual. 

Per la seua banda, des de l’oposició, Reiniciem Benissa i Compromís han presentat al·legacions contra el projecte i denuncien que es tracta d’una operació orquestrada "per constructors i especuladors vinculats al Partit Popular provincial".

L'últim pulmó verd de Benissa, junt amb la cala la Llobella, es veuria afectat amb la construcció del complex turístic
L'últim pulmó verd de Benissa, junt amb la cala la Llobella, es veuria afectat amb la construcció del complex turístic

Què preveu el projecte Patmore Resort?

El projecte Patmore Resort contempla la construcció d’un hotel i de nou xalets de luxe en primera línia de mar i al costat de la zona verda de Fanadix, dissenyats per l'estudi de l'arquitecte Rafael De La-Hoz, que defensa que el projecte està "integrat amb l'entorn".

La intervenció afectaria una parcel·la d’uns 45.000 metres quadrats que pertanyen actualment a una família noble emparentada amb la reialesa britànica, segons indiquen des de Salvem la Llobella, que amb aquesta operació vendria els terrenys a la promotora del projecte.

Projecte del complex hoteler Patmore Resort a Benissa
Projecte del complex hoteler Patmore Resort a Benissa / Patmore Resort

A canvi de la construcció dels nou habitatges i l'hotel, i segons el conveni entre la promotora i l'ajuntament, Benissa podria completar el passeig litoral en recuperar uns 16.000 metres quadrats de zona verda. Un intercanvi que diverses veus consideren insuficients, ja que comprometrà el futur d'un territori que ja compta amb una forta pressió urbanística.

També et pot interessar

stats