Benidorm serà la seu de la plataforma intel·ligent de destinacions turístiques

La Generalitat, dins del marc de descentralització de l’administració estatal, havia demanat que l’organisme s’establira en aquesta ciutat

Imatge aèria de Benidorm
Imatge aèria de Benidorm

Benidorm (Marina Baixa) serà la seu de la plataforma intel·ligent de destinacions turístiques. L'anunci l'ha realitzat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se aquest diumenge amb empresaris del sector turístic a la ciutat.

El projecte representarà una inversió de més de 130 milions d'euros que serviran per a desenvolupar programes de turisme intel·ligent per a tot el sector espanyol i convertirà Benidorm en un referent per a tot Espanya en l'aplicació de les noves tecnologies turístiques.

La plataforma intel·ligent de destinacions turístiques és una eina que combinarà dades públiques i privades amb l'objectiu de connectar de manera digital destinacions, turistes i empreses, així com millorar la competitivitat del sector. 

El Data Space, situat a Benidorm, rebrà dades de tot Espanya i serà un referent de la nova política basada en la digitalització, la transparència i la sostenibilitat.  

La seu per a l'equip tècnic seran les instal·lacions d’Invat·tur.  A més, ja està prevista la creació d'un nou centre de turisme (Cdt), al costat d’Invat·tur, de manera que Benidorm esdevindrà un campus d'innovació turística.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, havia sol·licitat al govern estatal que aquest organisme tinguera seu a la principal ciutat turística d'Espanya, Benidorm, dins del marc de descentralització de l'administració de l'Estat.

 Preocupació per les noves mesures anti-Covid

Durant la reunió, que ha durat poc més de mitja hora, el sector turístic valencià ha expressat la seua preocupació per la possibilitat que el Consell adopte noves mesures restrictives en el pont de la Puríssima i les festes de Nadal, quan la ciutat de Benidorm preveu doblar la població. 

La capital turística registra en aquests moments una incidència acumulada de 276,79 casos per cada 100.000 habitants, la segona més alta entre les ciutats valencianes. A més, l’hospital de la Marina Baixa registra una saturació amb el 100% dels llits ocupats. 

Tot i això, l’alcalde de Benidorm, Toni Francés, ha insistit que l’indicador de la incidència acumulada no hauria de ser determinant a l’hora de prendre mesures restrictives, atesa l’alta població flotant del municipi.

També et pot interessar

stats