Benicàssim

Benicàssim vigilarà des de l’aire les piscines en una campanya contra els mosquits

 La Policia Local sancionarà amb multes de fins a 3.000 euros si no es compleixen les normes de manteniment

Vista de dron d'una vivenda amb piscina a Benicàssim / À Punt NTC

La Policia Local de Benicàssim ha iniciat una campanya de vigilància contra els mosquits que ara fa un pas avant amb la vigilància des de l'aire. El dispositiu vol fer una radiografia real de la situació de les piscines residencials. Si no compleixen les normes de manteniment, es poden enfrontar a multes fins a 3.000 euros.  

Els drons ja vigilen les propietats privades de la localitat de la Plana Alta i, si es detecten piscines brutes o amb aigua estancada en jardins, es notificarà la infracció. Els propietaris tenen deu dies per solucionar les deficiències i, si no ho fan, seran multats. La sanció, tal com explica la comissària Nuria Gil, pot anar des de 750 fins a 3.000 euros. 

Mantindre l’aigua neta de les piscines tot l’any és una ferramenta fonamental per a lluitar contra els mosquits. Ara l’Ajuntament de Benicàssim intenta detectar les que no compleixen la normativa. “Hi ha molta gent que només ve al poble a l’estiu. Deixen l’aigua de la piscina, però esta s’ha de mantindre amb els productes adequats tot l’any”, apunta la comissària. 

Es tracta de conductes que posen en risc la salut pública. Especialment, ara, quan es produeix per la pujada de temperatura l'eclosió de les larves de mosquit. “L’objectiu número u ha de ser la prevenció, perquè, quan ja arriba el mosquit, és molt difícil de tractar”, remarca el tècnic de Medi Ambient, Ximo Segarra. Una tecnologia al servei de la lluita contra estos molestos insectes, que cada vegada més ens dificulten gaudir de l'estiu.

També et pot interessar

stats