Benicàssim recupera el Dia de les Paelles amb xifres de participació "de rècord"

Més de 1.500 paelles s'han cuinat hui als carrers després de dos anys en què el poble ha hagut d’ajornar el dia gran a causa de l’elevada incidència de la covid

Joves menjant paella / À Punt NTC

L’olor de llenya, sofregit i socarrat tornen a envair els carrers de Benicàssim després de dos anys en què el poble ha hagut d’ajornar el dia gran a causa de l’elevada incidència de la covid. La localitat de la Plana Alta ha recuperat aquest divendres el Dia de les Paelles, una jornada de tradició, gastronomia i germanor. Més de 1.500 paelles s'han cuinat hui als carrers de Benicàssim.

Aquesta festa, que se celebra des de 1980, va ser declarada el 2018 festa d’interés turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana. Cada veí, veïna o visitant aporta tots els ingredients per a la fer la paella, segons el gust o la destresa del cuiner o cuinera per a la resta de família o amics. 

El veïnat ja ha mostrat l’entusiasme per tornar a viure la festa en el repartiment dels números que assignen el lloc on fer la paella, atés que en només tres hores es van esgotar els 2.000 tiquets disponibles. 

"Gaudeix del Dia de les Paelles deixant el cotxe a casa"

Amb l’objectiu d’evitar problemes d’aparcament, embossaments i augmentar-hi la seguretat viària, l’Ajuntament, sota el lema "Gaudeix del Dia de les Paelles deixant el cotxe a casa", ha habilitat un servei extraordinari d’autobús circular pel municipi i ha reforçat el servei interurbà amb Castelló de la Plana. 

Concretament, l’autobús circular, farà el recorregut habitual pel nucli urbà i les urbanitzacions, des de les 09:00 hores del mateix divendres fins a les 05:00 hores del dissabte. Pel que fa a l’autobús interurbà Castelló-Benicàssim per les Viles, tindrà un horari especial de tornada a la capital de la Plana durant la matinada. 

També et pot interessar

stats