La Bellesa del Foc vol difondre la festa de les Fogueres més enllà de la Comunitat

Aleida González, de 23 anys, de la foguera Port d'Alacant, elegida per unanimitat entre 77 candidates.

Bellesa del Foc 2018 i les seues Dames d'Honor

Aleida González, de la foguera Port d'Alacant, és la nova Bellesa del Foc 2018. De 23 anys i estudiant de Treball Social a la Universitat d'Alacant, és filla de María Vicente Martín Zarco, que va ser bellesa del foc el 1993. Sa tia, Toñi Martín Zarco, que en l'actualitat és presidenta de la foguera Port d'Alacant, va ser dama d'honor de la Bellesa del Foc el 1992. Amb fortes arrels foguereres, Aleida González ha afirmat que un dels seus objectius és "donar a conéixer les Fogueres tant a nivell nacional com internacional". Preocupada per la desigualdat social i de les dones, aposta per una societat més igualitaria.

Les seues dames d'honor són Sandra Sánchez, de la foguera Florida Sud; Beatriz Postigo, de Florida-Portatge; Marta Ponce, d'Óscar Esplá; Carmen Ortega de Sant Blai de Dalt; Trinidad Alonso, d'Escriptor Dámaso Alonso i Eugenia Vicedo, de Nou Alacant. De menudes, Beatriz Postigo i Trinidad Alonso van ser dames d'honor infantil, quan el sistema d'elecció era per sorteig.  

"Que els festers se senten orgullosos de nosaltres", han dit les joves en el seu primer contacte amb els mitjans de comunicació d'Alacant. "Som unes privilegiades" i "estarem al cent per cent", afirmen aquestes dones que representaran enguany la festa de Fogueres en el seu 90 aniversari. 

"90 anys, anys 90" era el lema de la gala de l'elecció de la bellesa del foc que es va celebrar dissabte a la nit en la plaça de bous d'Alacant, a la qual assistiren més de 6.000 festers. Els nou membres del jurat van triar Aleida González per unanimitat entre les 77 candidates que hi participaven. La bellesa del foc no oblidarà mai aquesta gala perquè reconeix que precisament l'elecció de la bellesa del foc és un dels actes de Fogueres que més l'emociona i li arriba al cor.

Bellesa del Foc infantil  

Andrea del Caño Moya, de 10 anys, de la foguera Polígon Baver-Bernardo Pérez Salas, va ser elegida divendres a la nit bellesa del foc infantil 2018 en una gala en què no va parar de ploure. Les sis dames d'honor que l'acompanyaran són María Victoria Limiñana, de la foguera Alfons el Savi; Sofía Lorente, de Carolines Altes; María Arnaldos, de Sant Blai de Dalt; Marta Cabral, de Florida- Portatge; María Torregrosa, de Foguerer-Carolines i Laura Romero, de la foguera Benito Pérez Galdós. En la secció infantil hi participaren 88 candidates.

Aquest matí, Aleida i les seues dames feien la presentació oficial davant de la premsa.

També et pot interessar

stats