La bebé trobada morta en una platja de Tarragona anava en una pastera que va naufragar a l'abril

La menuda anava, amb els pares, en una embarcació que havia eixit el 21 de març d'Algèria

Bebé trobada morta a la platja
La bebé de la platja de Roda de Berà procedia d'una pastera / Quique García

L'última víctima del drama de la immigració al Mediterrani és la bebé de huit mesos trobada morta el passat 11 de juliol en una platja de Roda de Berà, a Tarragona.

La menuda anava amb els pares, que també van morir, en una pastera procedent de Cherchell, a Algèria, la qual va naufragar en aigües pròximes a les Balears.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat, el Servei de Criminalística de l'institut armat ha identificat la xiqueta després d'acarar-ne el material genètic amb una base de dades en la qual figurava l'ADN de la mare, el cos de la qual el van trobar el 6 d'abril a les costes balears.

En la pastera anaven quinze migrants, cap dels quals va sobreviure, i fins ara s'han pogut recuperar huit dels cossos, inclòs el de la xiqueta de bolquers, que va ser trobat en estat de descomposició a la vora de la platja de Costa Daurada de Roda de Berà.

D'aquesta forma, es confirma la principal hipòtesi que manejaven els investigadors, els quals sospitaven que la xiqueta hauria sigut arrossegada per les marees del Mediterrani durant setmanes, fins a acabar en la platja. La investigació dels fets segueix en mans del titular del jutjat d'instrucció número 2 del Vendrell (Tarragona).

També et pot interessar

stats