Almenys 300 migrants desapareixen en tres embarcacions que viatjaven a les Canàries

Les famílies no tenen notícies des que es feren a la mar des del sud del Senegal, fa més de quinze dies

Imatge d'una pastera localitzada a Tenerife el 2022
Imatge d'una pastera localitzada a Tenerife el 2022 / Salvament Marítim (Europa Press)

Vora 300 persones han desaparegut a l'Atlàntic en la ruta del Senegal a les Canàries. Viatjaven en tres pasteres: dues embarcacions amb unes seixanta persones cadascuna, que van eixir d'Àfrica fa quinze dies, i una tercera amb 200 més, que va fer-se a la mar el passat 27 de juny.

L'alerta l'ha donada el grup d'ajuda als migrants Caminants sense Fronteres. La portaveu, Helena Maleno, assegura que les famílies no han tingut notícies d'ells des que van marxar. Les tres naus han eixit de Kafountine, al sud del Senegal, que està a uns 1.700 quilòmetres de Tenerife.

La ruta migratòria de l'Atlàntic, utilitzada habitualment pels migrants de l'Àfrica subsahariana, és una de les més mortals del món. Almenys 559 persones —incloent 22 menors— van morir el 2022 en els intents d'arribar a les Illes Canàries, segons dades de l'Organització Internacional per a les Migracions de l'ONU. Des de gener s'han registrat almenys 778 morts més, 37 d'elles en el naufragi d'una pastera, després que el rescat es retardara per un conflicte sobre la jurisdicció de les aigües, que investiga el Defensor del Poble.

En la matinada d'aquest dilluns, Salvament Marítim ha rescatat a 10 homes i dues dones d'origen magrebí en una pastera, localitzada a 50 quilòmetres al sud sud-est del Cap de Gata, a Almeria.

També et pot interessar

stats