El barri de la Cantereria d'Ontinyent està més prop de convertir-se en un parc fluvial a la vora del Clariano

Un projecte de vora quatre milions d'euros finançats per la Generalitat i l'Ajuntament ja ha suposat l'adquisició de 44 immobles i tot el talús

Projecte del nou parc d'Ontinyent / À Punt NTC

Després de més de tres anys que la gota freda posà en perill la vida de les famílies que vivien vora riu, hui s'ha presentat el projecte de reurbanització integral de la zona. El 12 de setembre del 2019 la DANA va deixar 400 litres en poques hores a Ontinyent (Vall d'Albaida) i el riu Clariano se n'ix i inunda el barri de la Cantereria. En l’arxiu d’À Punt podem sentir els veïns contar com hagueren de pujar al segon pis de les cases per a fugir de l’aigua. Amb el record del desastre encara viu, les obres d'adequació ja estan en marxa per a convertir la ribera del riu en un parc fluvial. L’arquitecte, Rafael Mira, ha dissenyat “un prat totalment inundable i totalment integrable al llit del riu”. 

Ara treballen a construir els talussos i també a assolar les cases. El reallotjament del veïnat ja està en marxa. Per a Héctor Illueca, conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, aquest projecte suposarà “la millora de les condicions de moltes famílies”, a més d’una millora de la seguretat contra els nous condicionaments climàtics”.

Un projecte de vora quatre milions d'euros que financen la Generalitat i l'Ajuntament, perquè ha fet falta adquirir 44 immobles i tot el talús.

La Cantereria és considerada zona inundable de risc 1. Un perill que en el futur només patirà un nou bosc de ribera.

També et pot interessar

stats