Ontinyent preveu transformar 40 vivendes del barri de la Cantereria en una zona de parc inundable

El consistori, que ja té un acord tancat amb 35 propietaris, planteja un pla de regeneració i emergència habitacional que superarà els dos milions.

Treballs de rescat en el barri de la Cantereria durant la DANA, al setembre de 2019
Treballs de rescat en el barri de la Cantereria durant la DANA, al setembre de 2019 / Consorci de Bombers de València

La borrasca Gloria ha confirmat la fragilitat del barri de la Cantereria d’Ontinyent, per un nou desbordament del riu Clariano. El consistori ha definit un pla, que abordaran aquest migdia amb el vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, que preveu transformar 40 vivendes en una zona de parc inundable.

“El pla suposa l’adquisició de 20 immobles, que són un total de 40 vivendes, de tota la zona afectada”, ha explicat en Les notícies del matí l’alcalde Jorge Rodríguez sobre aquesta zona amenaçada per les inclemències del temps. A més, es durà a terme una estabilització de talussos que seran tractats com a zona verda.

“Treballem amb tot el veïnat per a adquirir les cases, així com donar una solució en els casos en què la situació econòmica no permeta fer front a una nova adquisició o un nou lloguer”, ha expressat en una entrevista telefònica. Rodríguez s’ha mostrat satisfet amb l’acord del consistori amb 35 dels 40 propietaris, “a falta d’aclarir la burocràcia per a l’adquisició”.

El pla de regeneració i emergència habitacional superarà els dos milions d’euros. El cost de l’adquisició de les cases, segons calculen, s’eleva a uns 960.000 euros i posteriorment es demolirà l’espai. L’adequació i el seu tractament com a zona inundable està xifrada al voltant d’un milió d’euros més i l’estabilització del talús en mig milió d’euros més.

“Tranquil·litat” amb les novetats del cas Alqueria

D’altra banda, l’expresident de la Diputació de València ha mostrat “tranquil·litat” per la possibilitat que se celebre el juí oral pel cas Alqueria. “Seria absurd que una qüestió on hi ha més detinguts que suposats contractats de manera il·legal, acabara simplement en un arxiu”, ha manifestat.

Rodríguez ha lamentat que la defensa està sent “molt, molt complicada” perquè el jutge està denegant els testimonis presentats per la defensa. Ara es troben a l’espera de la resolució de l’Audiència Provincial per a cridar el secretari de la corporació provincial, l’interventor i diversos catedràtics que feren informes al voltant de les contractacions. “Sembla paradoxal que una causa sobre si hi havia informes o no de legalitat, el jutge considera que no és necessari que compareguen perquè ja consten”, ha asseverat.

A la pregunta per les acusacions de tractar de constituir un govern paral·lel, l’alcalde de la capital de la Vall d’Albaida ha ironitzat que es parla d’una cosa “tan greu i tan delictiva com una reunió de coordinació, allò que totes les setmanes se celebra en les conselleries”. Rodríguez ha resolt la qüestió plantejant que “la realitat és molt més senzilla: quan nosaltres arribem a la Diputació, es planteja tancar l’empresa [Divalterra] i deixar 800 persones al carrer”. Ha argumentat que, en canvi, van tractar de reflotar-la amb un cordó sanitari.

També et pot interessar

stats