Les baralles en discomòbils posen en alerta els municipis en festes

Ajuntaments de l'Horta Sud estudien organitzar-se en una plataforma per a poder actuar conjuntament quan hi haja altercats

Imatge d'arxiu d'una baralla / À Punt NTC

Les baralles en discomòbils han passat de ser fets aïllats a preocupar els municipis en festes. L'últim que ha hagut d'afrontar-ho ha sigut Llíria, al Camp de Túria, que aquest cap de setmana va haver de suspendre la discomòbil per a evitar possibles conflictes. 

La baralla multitudinària de Vinalesa, a l'Horta Nord, que va acabar amb dos ferits greus i va obligar la policia fins i tot a disparar a l'aire per a contindre els joves que s'enfrontaven estava molt recent. I amb aquest precedent, i el d'altres baralles que s'han produït últimament en poblacions com Albal, a l'Horta Sud, on van arribar a veure's implicats en una baralla un centenar de persones, Llíria ha optat per la prevenció per a evitar una possible situació de perill.

En plenes festes de Sant Miquel de Llíria, la policia ha decidit avançar el tancament de la discomòbil. L’alcalde del municipi, Joan Manel Miguel, explica que es tracta d’una mesura preventiva davant dels altercats que s’estan produint en altres localitats. 

També les empreses productores de les discomòbils han detectat, en algunes celebracions, grups que generen aldarulls de manera organitzada. A Alfafar van optar fa poc per suspendre la discomòbil davant d'aquesta sospita. Els ajuntaments de la mancomunitat de l'Horta Sud fins i tot es plantegen organitzar-se en una plataforma per a poder actuar conjuntament quan es produïsquen aquestes baralles organitzades.

També et pot interessar