Els bancs d'aliments preveuen un increment del 20% dels demandants d’ajuda

La inflació i la guerra a Ucraïna són les principals raons d’aquesta nova “emergència social”

Imatge d'arxiu d'un banc d'aliments
Imatge d'arxiu d'un banc d'aliments / À Punt NTC

La Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (Fesbal) preveu un augment del 20% en el nombre de persones que sol·licitaran ajuda als bancs d'aliments en els pròxims mesos, a causa de la inflació i l’escalada dels preus, a conseqüència de la guerra a Ucraïna.

El president de Fesbal, Pedro Miguel Llorca, ha advertit que estem davant d'"un nou escenari d'emergència social”, desencadenat per l’escalada dels preus, que "està cronificant la situació de pobresa alimentària que ja patien moltes persones".

Aquest panorama explica el fet que els bancs d'aliments reben cada vegada menys donatius i excedents per a proveir els seus magatzems, motiu pel qual s’han reduït més d'un 10% la quantitat d'aliments que distribueixen. El retard en l'arribada dels fons europeus per a entitats previstos per a 2022 dificulta l’escenari.

A banda dels refugiats ucraïnesos, Fesbal alerta que molts dels nous usuaris que necessitaran ajuda alimentària en els pròxims mesos seran persones amb treball i famílies de rendes baixes i mitjanes amb dificultats per a arribar a fi de mes.

"Vivim un nou moment d'incertesa. Després de dos anys d'intensa crisi social per culpa de la pandèmia, l'escalada de preus en la indústria alimentària debilita encara més el poder adquisitiu de les llars espanyoles. Aquest fet també repercuteix en una disminució de les donacions que reben els bancs d'aliments", afirma Llorca.

El nombre d'usuaris registrats en els bancs d'aliments actualment es manté prop dels 1,5 milions.

També et pot interessar

stats