Baló d’oxigen de cara a la temporada de bodes, batejos i comunions

El sector de la restauració celebra la relaxació de les mesures, però lamenta que no s’haja ampliat l’aforament als interiors

Baló d’oxígen de cara a la temporada de bodes, batejos i comunions

Entre les flexibilitzacions de les mesures restrictives per a la contenció de la pandèmia que va anunciar aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, hi ha dues novetats importants per al sector de la restauració:

Per un costat, bars i restaurants podran allargar l’horari fins a les 22:00 hores, moment del toc de queda, amb la possibilitat d'oferir un primer torn de sopar que això comporta. I, en cerimònies i celebracions, l'aforament dels salons de banquets passa al 50%, mentre que fins ara només podien atendre 15 persones a l'interior i 20 a les terrasses.

Unes mesures que, en el cas concret dels salons de banquets, suposen un baló d’oxigen important de cara a la temporada de bodes, batejos i comunions. De fet, aquest sector ja ha posat la maquinària a rodar, ja que les telefonades de la gent que esperava aquest moment per a fer les reserves s’han disparat en hores. Així ho ha comunicat a À Punt notícies Fausto Clemente, gerent del grup REX.

No són l’únic sector que té alguna cosa a celebrar aquest divendres. Amb el nou horari, la restauració podrà rescatar dels ERTO 18.000 treballadors i treballadores. Malgrat això, el president de Conhostur, Manuel Espinar, ha afirmat que els queda l'amargor de tindre limitat l'aforament interior al 30%.

Pel que fa al sector del cine, veu amb bons ulls l'ampliació de l'aforament, però reivindiquen que es puga menjar i beure a les sales, ja que així com està ara hi ha moltes persones que no hi van per no poder tindre l’experiència completa, explica Luis Esteban, president de Kinepolis.

També la Federació d'Oci i Festivals, Fotur, està satisfeta per algunes de les mesures, però en Les notícies del matí han reclamat que el toc de queda s'amplie fins a les 23:00 hores.

També et pot interessar

stats