Fotur demana ampliar el toc de queda a las 23:00 hores perquè no coincidisca amb el tancament de bars i restaurants

La patronal de l'oci i el turisme valora com "molt positives" la relaxació de les mesures i afirma que permetran la incorporació de llocs de treball

Imatge d'arxiu de gent consumint a la terrassa d'un restaurant
Imatge d'arxiu de gent consumint a la terrassa d'un restaurant / Efe

La patronal de l'oci i el turisme valora com "molt positives" la relaxació de les mesures anunciada per la Generalitat. "Ens sentim escoltats i identificats en les mesures i les aplaudim", ha manifestat a Les notícies del matí el president de Fotur, Víctor Pérez. No obstant això, demanen que "s'amplie el toc de queda de les deu a les onze de la nit" perquè l'horari de tancament de bars i restaurants no coincidisca amb el toc de queda.

Amb les noves mesures que entraran en vigor el pròxim dilluns 26 d'abril s'amplia l'horari de bars, restaurants i comerços fins al toc de queda, a les 22 hores, i es manté l'aforament dels establiments (100% a les terrasses, 30% als interiors i 6 persones per taula). Així mateix, les activitats culturals augmenten l'aforament del 50 al 75% i les cerimònies i celebracions l'amplien fins al 50%.

En el cas dels locals d'oci podran exercir, si la seua llicència ho permet, activitats de restauració amb les mateixes condicions que regulen les activitats d'hoteleria. Aquestes mesures estaran vigents fins al diumenge 9 de maig, dia en què previsiblement s'acabarà l'estat d'alarma a Espanya.

Malgrat sentir-se satisfets per l'aconseguit en les taules de treball amb la Generalitat, Pérez afirma que l'aforament a l'interior "hauria de ser un 50%, ja que el decàleg del govern ho permet i caldrà demanar-ho". D'altra banda, considera molt important haver aconseguit que l'aforament dels esdeveniments de bodes i comunions haja passat de tan sols 15 persones a arribar fins al 50%, "perquè estava la picardia d'anar a restaurants a celebrar aquests esdeveniments i ho van entendre en les reunions que vam mantindre".

Per a la patronal del turisme i l'oci, aquestes mesures ajudaran a la recuperació del sector. "Permetran la incorporació de llocs de treball, ja que passar de les 18:00 a les 22:00 hores és un baló d'oxigen i alguna cosa molt positiva per a l'hoteleria i per a l'oci".

També et pot interessar

stats