Baixen les temperatures màximes, però la basca continua

Dilluns va ser la jornada més càlida de l'estiu

Imatge d'arxiu d'una dona bevent aigua en estiu
Imatge d'arxiu d'una dona mentre beu aigua a l'estiu / Shutterstock

Les màximes previstes per l'Aemet (Agència Estatal de Meteorologia) per a aquest dimarts baixaran respecte a les d’ahir dilluns, que va ser el dia més càlid d'enguany fins ara, amb una temperatura mitjana de 29,5 ºC, cinc graus més que la mitjana de les registrades entre el 1981 i el 2010. 

Segons l'Aemet les màximes baixaran de manera generalitzada, una baixada que serà localment notable en la meitat sud i cap a l'interior, i es notarà menys al litoral de València i Castelló.

Però aquest descens no ens refrescarà molt, perquè la humitat continuarà sent molt elevada. Les temperatures mínimes no baixaran al litoral, fins i tot, seran més altes, com ara a la ciutat de València amb 27 ºC de mínima aquest dimarts. 

Amb aquestes temperatures, pràcticament tota la Comunitat Valenciana està en risc alt o extrem d'incendis. El Centre de Coordinació Emergències de la Generalitat ha decretat per a aquest dimarts nivell de preemergència per risc d'incendis forestals alt a l’interior de Castelló, interior i sud de València i tot Alacant; i baix-mitjà al litoral de Castelló i València. 

Dia més calorós de l’any

Segons les dades de l’Aemet, dilluns 25 de juliol va ser el dia més calorós de l’any. La màxima més alta es va registrar a Oriola (Baix Segura), a la pedania de San Bartolomé, on el termòmetre assenyalà 46,2 ºC. A més a la ciutat d'Oriola es van registrar 44,9 ºC a l'observatori oficial, la temperatura més alta des del 4 de juliol del 1994, quan s'hi registraren 45,7 ºC. 

A més, l'aeroport d'Alacant-Elx va marcar el seu màxim històric des que hi ha registres (1967), amb 42,2 ºC, i a Crevillent (Baix Vinalopó) el termòmetre va arribar a 44 ºC. En definitiva, un dia sufocant i asfixiant precedit d'una nit tòrrida, que també va ser la més càlida fins ara. 

ELX
ELX

També et pot interessar

stats