Avís taronja per fortes granissades en l’interior de Castelló i la meitat sud de València

Les tempestes podrien acumular fins a 40 l/m² en una hora i poden anar acompanyades de ratxes de vent molt fortes

Pedregada d'aquesta vesprada a El Villar, a la comarca dels Serrans
Pedregada d'aquesta vesprada al Villar, a la comarca dels Serrans / Twitter: @edu_logo

El Centre de Coordinació d'Emergències ha establit per a aquest dimarts l’avís nivell taronja, per tempestes que podrien acumular fins a 40 l/m² en una hora i que poden anar acompanyades de pedra i ratxes molt fortes de vent, a l'interior de la província de Castelló i l'interior i litoral sud de la de València. La tempesta es desplaça de l’interior al litoral i del sud-oest al nord-oest. 

Segons registres de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), a les 18:00 h, s’han registrat 41,4 l/m² a Montanejos, 30 l/m² a la Vall d’Almonesir i 29,2 l/m² a Ares dels Oms. Bombers de la Diputació de Castelló i de la Diputació de València han indicat que no hi ha hagut incidències destacades. 

L'avís taronja a l'interior de Castelló s’ha activat les 12:00 hores i està previst que finalitze a les 20:00 hores, mentre que a l'interior i litoral sud de València ha començat a les 16:00 hores i es preveu que acabe a les dues de la matinada. 

També s'ha establit el risc nivell groc per tempestes que podrien acumular 20 l/m² i anar acompanyades de granissada en tota la Comunitat Valenciana, excepte a l'interior sud de València i el litoral sud d'Alacant.

A les 17:25 hores, llamps registrats en les últimes dues hores
A les 17:25 hores, llamps registrats en les últimes dues hores / Meteociel.fr

L'avís continuarà activa durant la matinada del dimecres —entre les 00:00 i les 06:00 hores— en el litoral de les províncies de Castelló i València, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

També et pot interessar

stats