Avís roig per fortes pluges al litoral nord de València i l'àrea metropolitana

La tempesta deixa ja el major acumulat a la ciutat en un mes de maig des de 1871

Un cotxe atrapat en un pas inferior a la ciutat de València
Un cotxe atrapat en un pas inferior a la ciutat de València / Policia Local de València

L’Agència Estatal de Meteorologia ha augmentat a nivell roig, el màxim, l’avís per pluges al litoral nord de València i l’àrea metropolitana. Es poden acumular 180 litres per metre quadrat en 12 hores. Així mateix manté el nivell taronja al litoral sud i en groc a la resta del territori.

La tempesta d'intensitat molt forta situada des d'última hora de la vesprada de dimarts sobre el litoral nord de València deixa ja 145,4 l/m² en 24 hores, el major en un mes de maig des de 1871.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia, l'aiguat cau sobre la comarca de València, acompanyada per multitud de llamps, s'ha quedat estàtica i continua plovent amb intensitat localment molt forta.

Es tracta ja del dia de maig de més precipitació acumulada a la ciutat de València des que hi ha registres, superant al 25 de maig de 1871, i aquest maig és ja el de més precipitació acumulada a la ciutat, superant al del citat any del segle XIX.

Segons les últimes dades d'Aemet, fins a les deu de la nit s'han recollit, en l'observatori de Vivers, 181 l/m²; en l'aeroport de València, 122; a Sagunt 121; al Puig, 96; a Castelló de la Plana, 82 i a Vila-real 65 litres per metre quadrat.

Les previsions indiquen que al llarg de la matinada les tronades perdran força i demà es concentraran a la meitat sud del territori, més o menys des del Xúquer fins al Baix Segura. De fet, durant tot el dia s'esperen ruixats i tronades fortes en tota esta zona, amb temporal marítim a la costa d'Alacant, ja que s'esperen ones de més de tres metres.

A partir de dijous, la situació ja estarà molt més tranquil.la, amb més sol i un ascens de les temperatures.  

També et pot interessar

stats