Avís groc per tempestes a l’interior de la Comunitat Valenciana

Es poden acumular fins a 30 l/m² en una hora i les tempestes poden anar acompanyades de granís 

Dues persones amb paraigües i impermeables caminen sota la pluja, el 3 de maig de 2022
Dues persones amb paraigua i impermeable caminen sota la pluja / Rober Solsona / Europa Press

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha establit aquest dimecres l'avís groc per pluja que poden acumular fins a 30 l/m² en una hora i per tempestes que poden anar acompanyades de granís a l’interior de Castelló i València i tant al litoral com a l’interior d’Alacant. 

En concret, a l'interior de la província de Castelló l'avís groc ha començat a les dues del migdia per pluja que pot acumular 20 l/m² quadrat en una hora —puntualment poden arribar als 30— i per tempestes amb possible granissada. L’avís groc implica que hi ha una alta probabilitat que hi haja fortes tempestes en alguns punts del territori. 

Fins a les 16:00 hores, les quantitats de pluja han superat els 30 l/m² en poc més de trenta minuts a la Pobla del Bellestar, a Vilafranca, en una tempesta local però intensa.

A la província de València, des de les dues del migdia també està vigent l'avís groc a l'interior nord per tempestes amb granís i precipitacions que poden acumular 30 litres en una hora. Des de les cinc de la vesprada, s'espera que les pluges baixen en aquestes zones als 20 litres, encara que puntualment la intensitat podrà arribar a 30.

També des de les cinc de la vesprada hi haurà avís groc a la resta de la província de València, tant per precipitacions que poden deixar 20 l/m² en una hora com per tempestes amb possible granís.

Pel que fa a la província d'Alacant, des de les cinc de la vesprada està vigent l'avís groc tant en el litoral com a l'interior per pluges de fins a 20 l/m² en una hora —puntualment 30 litres— i tempestes amb granís.

També et pot interessar

stats