Avapace reclama recursos per a oferir més autonomia a les persones amb paràlisi cerebral

Marquina explica que l'associació celebra enguany el 50 aniversari i aquest dissabte acull a València un congrés amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que reunirà 350 persones

José Maquina, president d'Avapace, a 'Les notícies del matí'
José Maquina, president d'Avapace, a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Aquest 6 d'octubre es commemora a tot el món el Dia de la Paràlisi Cerebral, una jornada per a visibilitzar i reivindicar les necessitats d'un col·lectiu que a Espanya formen més de 120.000 persones. El president de l'Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral (Avapace), José Marquina, ha reivindicat en Les notícies del matí que cal que "l'administració destine més recursos a un col·lectiu que té més necessitats de suport dins de la discapacitat".

El lema d'enguany és "Jo decidisc", amb l'objectiu d'oferir més autonomia i buscar la vida independent per a les persones amb paràlisi cerebral. "Però per a això es necessiten més recursos humans i econòmics, ja que estem infrafinançats".

Una major dotació que permetria "comptar amb un assistent personal perquè les persones amb paràlisi cerebral puguen desenvolupar la seua vida independent i plena dins de les seues possibilitats".

El president d'Avapace ha aclarit que la paràlisi cerebral no és una malaltia, sinó una lesió cerebral que es produeix abans del part, durant el part o en els tres primers anys de desenvolupament. Produeix lesions que, majoritàriament, són permanents i afecten fonamentalment la part física i motriu, la part cognitiva i també la comunicació. És per això que ha reclamat a la societat "una major inclusió".

Avapace celebra enguany el 50 aniversari i aquest dissabte acull a València un congrés amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral. Marquina ha explicat que reunirà 350 persones de totes les associacions que tracten la paràlisi cerebral "buscant les solucions als nostres problemes comuns".

També et pot interessar

stats