Avancen les negociacions per a construir un centre d'acollida de refugiats a l'antiga base militar de la serra d'Aitana

Les autoritats volen començar a executar el projecte al final d'any, però part del veïnat s'hi oposa 

Antiga base militar de la serra d'Aitana / À Punt NTC

A Alacant, aquest dijous s’han reunit de nou representants del Ministeri d'Inclusió i alcaldes de localitats pròximes al Centre de Primeres Arribades de Persones Migrants projectat a l'antiga base militar de la serra d'Aitana. Els consistoris pensen que la repercussió serà positiva. “És una oportunitat de combatre el despoblament, un dels problemes més grans que tenim al poble, i que permetrà millorar els serveis també a la comarca”, assegura l’alcaldessa d’Alcoleja, Gema Baldó. 

Aquest pla s'ha trobat amb l'oposició del veïnat, qui assegura que la zona no té suficients mitjans per a acollir tanta gent. “Ens oposem a un macroprojecte de 1.100 places que estaran una zona despoblada i que suposaran un increment de consum i un augment demogràfic”, lamenta el responsable de la plataforma Salvem l’Aitana, Rubén Català. 

La inversió, en unes instal·lacions tancades des de l'any 2007, serà de 25 milions d'euros i preveu la creació de seixanta llocs de treball directes i un centenar d'indirectes. “Crec que és un projecte molt interessant per a la zona, que pot dinamitzar i ser de gran impacte econòmic i social per a tothom”, afirma el subdelegat del govern a Alacant, Carlos Sánchez. Els primers refugiats, que serien un màxim de 600, començarien a arribar al començament del 2025.

També et pot interessar

stats