Avacu aconsella comprovar l’etiquetatge de les disfresses per a evitar accidents

El Ministeri ha inclòs enguany 15 disfresses i complements de risc en la llista de productes perillosos.

AVACU recomana evitar disfresses amb elements a la zona del coll
AVACU recomana evitar disfresses amb elements a la zona del coll

Revisar ben bé les etiquetes de les disfresses, especialment les infantils. És el consell en què ha insistit l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) davant les celebracions de Halloween. L’etiquetatge ha de recollir la marca del producte, les instruccions, el fabricant, l'importador i el distribuïdor, així com de les instruccions, juntament amb el certificat de conformitat europea per a garantir que la disfressa no suposa cap perill per als menors de 14 anys.

Des de l’associació han recordat que en 2019 “s’han introduït en la Xarxa d'Alerta del Ministeri de Sanitat i Consum 15 models de disfresses i complements amb riscos per a la salut dels consumidors”.

A més, les disfresses per a menors no han d’incloure cordons o cintes en la zona del coll per a evitar riscos d'asfíxia i, pel que fa als maquillatges, han d'incloure la data de caducitat, els components i les instruccions d'ús per a evitar reaccions al·lèrgiques.

Compte amb les lents de contacte

D’altra banda, Avacu recomana evitar les lents de contacte de fantasia sense la supervisió d'un professional qualificat, ja que podrien causar danys oculars importants.

Segons l'associació, els consumidors han de defugir de productes fabricats amb materials fàcilment inflamables i que tinguen objectes punxants o tallants, que no incloguen peces menudes que els menors puguen ingerir i comparar preus i conservar el tiquet de compra.

També et pot interessar

stats