Autoritzen un transvasament de 27 hm³ del Tajo al Segura per al febrer

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha insistit a demanar “responsabilitat” als polítics en relació amb l'aigua

Infraestructura del transvasament Tajo-Segura / Europa Press
Infraestructura del transvasament Tajo-Segura / Europa Press

La Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura ha acordat autoritzar automàticament un transvasament des dels embassaments d’Entrepeñas-Buendía al Segura de 27 hm³ per al mes de febrer, donada la situació de normalitat hidrològica.

La comissió també ha pres nota de la previsió del sistema per als pròxims mesos, segons la qual es podria mantindre aquesta situació de normalitat hidrològica fins al mes de juny, segons ha informat el Ministeri per a la Transició Ecològica en un comunicat.

A més, s'ha informat del volum d'aigua ja transvasada disponible a la conca del Segura per a proveïments de 2,31 hm³. També hi ha un volum en capçalera autoritzat i pendent d'enviar de 50 hm³, segons dades arreplegades el passat 1 de febrer.

També han analitzat la superfície entollada al parc nacional de Las Tablas de Daimiel i l'estat de les obres l’anomenada canonada manxega”.

La ministra Ribera demana “responsabilitat”

Durant la intervenció en Nova Economia Fòrum, la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha insistit a demanar “responsabilitat” als polítics en relació amb l'aigua i ha tornat a defensar l'aplicació de la figura del cabal ecològic al Tajo, inclosa en l'últim pla hidrològic de la conca.

La inclusió d'aquesta figura (a la qual obliga la legislació europea i que s'aplicarà de manera progressiva) implicarà una reducció del transvasament Tajo-Segura, segons les autonomies receptores, com la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia i Andalusia, que han anunciat que recorreran contra el pla hidrològic davant del Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats