Autoritzen parar l'activitat de l'Ecoparc de Toledo per a buscar al segon menor desaparegut a Madrid

Es tracta del mateix abocador on van trobar el cadàver del seu cosí

Imatge d'arxiu d'un ecoparc
Imatge d'arxiu d'un ecoparc / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 3 de Toledo ha dictat aquest dijous una resolució que autoritza la paralització de l'activitat de l'Ecoparc de Toledo per a buscar el cos d’Ángel, el segon menor desaparegut el 10 de desembre al districte de Carabanchel (Madrid), després que trobaren allí del cadàver del seu cosí Fernando, de 17 anys.

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa, el jutjat té obertes diligències prèvies després de localitzar el primer cadàver el 15 de desembre en l'Ecoparc. Així mateix, rebut aquest dijous l'informe preliminar de l'autòpsia, una vegada que el cos del xic de 17 anys ha sigut identificat fefaentment i s'ha confirmat que correspon a un menor.

De fet, s'han remés proves medicoforenses complementàries a l'Institut Nacional de Toxicologia per a estudiar-les abans que l'Institut de Medicina Legal de Toledo faça l'informe d'autòpsia definitiu.

D’altra banda, fonts policials han precisat que estan fent totes les gestions per disposar de tot el material necessari per a entrar a l’Ecoparc i fer la cerca, ja que cal maquinària específica per a executar aquestes tasques. La previsió, una vegada es dispose del material i l'equip humà, és que aquest mateix divendres, s'inicie la cerca del cos d’Ángel, mitjançant un operatiu que serà coordinat per la UFAM central de la Policia Nacional.

La investigació —que duran a terme les policies judicials de Toledo i Madrid— té totes les hipòtesis obertes, ja que el cadàver de Fernando no presentava signes de violència, però sí lesions que podrien ser pròpies de les màquines de fem.

Les famílies dels menors interposaren una denúncia el mateix 10 de desembre a la comissaria de Villa de Vallecas. A Ángel i Fernando se'ls va perdre la pista al carrer General Ricardos després que eixiren a comprar uns entrepans a un supermercat d’aquest carrer juntament amb el pare d’un d’ells, que es va desviar un moment per a acudir a una bugaderia. Quan va tornar, ja no estaven.

Segons les primeres investigacions, que abans portava el Grup de Policia Judicial de la comissaria de Vila de Vallecas i ara porta la comissaria de Toledo, van agafar l'estació del metro de Porto i, després de gestions indeterminades encara, van acabar en l'estació d'autobusos de Toledo, després d'analitzar diverses càmeres de seguretat.

El menor encara desaparegut té 11 anys, fa 1,55 metres d'alt, té complexió prima i metxes als cabells. 

També et pot interessar

stats