Augmenten els robatoris de garrofa

A les Coves de Vinromà els llauradors de la cooperativa estan tan farts que han constituït una patrulla veïnal per a vigilar els camps

Els llauradors de les Coves de Vinromà organitzen patrulles veïnals a causa dels robatoris de garrofes / À Punt NTC

Els robatoris al camp no paren i en alguns llocs, fins i tot, s'incrementen. És el cas de les Coves de Vinromà, a la Plana Alta, on els llauradors de la cooperativa estan tan farts que han constituït una patrulla veïnal per a vigilar les collites. 

Encara no és temps de fer la garrofa, però a les Coves de Vinromà s'han avançat, i és que el fruit ja comença a caure de l’arbre i els llauradors asseguren que hi ha bandes organitzades pendents. I si la deixen molt més temps, venen i se l'emporten.

Ricardo Ciurana, llaurador, ha començat el dia vigilant el camp. Hui ha eixit amb una colla d'una vintena de companys, però en la patrulla veïnal en són més de 200. “Ens coneixem tots i quan veiem un vehicle sospitós el primer és avisar la resta de companys del grup, per a anar, aturar-los i esperar la Guàrdia Civil perquè els sancione”, explica Ciurana.

Anit, sense anar més lluny, van sorprendre un grup que va fugir amb el botí. “Els vam sorprendre quan eixien ja de la finca”, afirma Carlos Valls, un altre llaurador de la patrulla veïnal. “No van tindre temps de veure’ls les cares, però sí que vam veure la matrícula del cotxe”.

Saben qui són perquè no és la primera vegada. Estan tan farts que els furten les garrofes encara que fins i tot avancen la collita, encara que això els supose pèrdues. Però prefereixen això a perdre-ho tot.

Davant aquesta situació demanen reformes en les lleis: més sancions i més dures, sobretot per als reincidents. 

També et pot interessar

stats