Cooperatives Agro-alimentàries denuncien "un increment desmesurat" de robatoris de garrofes

S'han denunciat casos al Camp del Túria, els Serrans, la Foia de Bunyol i a l'interior de Castelló

Cooperatives Agro-alimentàries ha remés una carta a la Delegada del Govern, Pilar Bernabé, en la qual sol·liciten l'adopció urgent de mesures
Cooperatives Agro-alimentàries ha remés una carta a la delegada del govern, Pilar Bernabé, en la qual sol·liciten l'adopció urgent de mesures

Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana mostra la seua profunda preocupació "per l'increment desmesurat" de robatoris de garrofes en camps que s'ha produït en les últimes setmanes en comarques valencianes com Camp del Túria, els Serrans, la Foia de Bunyol i l'interior de Castelló.

El president de la Federació, Cirilo Arnandis, destaca que "la major part d'aquests robatoris són perpetrats per grups organitzats que són conscients de l'increment del valor comercial d'aquest cultiu, i que disposen dels canals adequats per a introduir les collites sostretes en el mercat".

Aquest últim element suposa una preocupació addicional, segons el parer de la Federació, perquè els productes robats acaben sent comercialitzats sense les adequades garanties de seguretat alimentària i manquen de la traçabilitat que determina inequívocament l'origen. De fet, la sostracció de collites porta aparellada habitualment la falsificació d'aquests documents de traçabilitat, que indueixen el consumidor a engany.

En aquest sentit, ha recordat la detenció d'una xarxa que havia robat 52 tones de garrofes en poblacions del Camp del Túria i la Ribera Alta i ha demanat "continuar aprofundint en aquesta línia d'investigació i actuació per a obtindre nous èxits en la lluita contra els robatoris en el camp valencià".

Davant aquesta situació, Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana ha remés una carta a la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en la qual sol·liciten l'adopció urgent de les mesures que es consideren necessàries per a fer front al problema.

Així mateix, sol·liciten la convocatòria del grup de treball organitzat per delegació de govern que reuneix representants del sector agrari amb responsables polítics, del Poder Judicial i de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

També et pot interessar

stats