Augmenten les agressions cap a les persones homosexuals i canvia el perfil de l’agressor

Lambda denuncia el discurs d'odi que escampa l'extrema dreta i que està afectant moltes persones

Concentració contra l'LGTBIfòbia a Castelló aquest dilluns / Nereida Sarrión

Preocupa l'augment alarmant de les agressions físiques cap a les persones homosexuals i també el nou perfil de l'agressor: persones que se senten legitimades en el seu odi per l'auge de les polítiques d'extrema dreta. Aixì ho ha assegurat a À Punt NTC el portaveu del col·lectiu Lambda, Fran Fernández.

Fernández ha explicat que, si es comparen els estudis previs a quan Vox entrà en el parlament i en els ajuntaments amb els posteriors, s’observa com el discurs d'odi que està escampant l'extrema dreta afecta no sols grups organitzats, sinó qualsevol persona que en un moment d’insatisfacció personal es pot pensar que les persones homosexuals els furten drets.  

En aquest sentit, la fiscal de delictes d’odi de la Comunitat Valenciana, Susana Gisbert, ha assenyalat aquest dimecres en Les Notícies del matí que el col·lectiu LGBTI està patint agressions físiques amb una freqüència molt alarmant.

Però no només augmenten les agressions, sinó també les denúncies d'aquestes agressions. Segons José de Lamo, director general d’Igualtat en la Diversitat, el servei Orienta d’atenció a les persones LGBTI ha rebut 66 denúncies en el primer semestre de l’any, mentre que en tot l’any 2020 se’n reberen 72.

Malgrat aquest augment de les denúncies, Susana Gisbert ha puntualitzat que només es denuncia entre un 3% i un 5% dels delictes d’odi a causa de la falta de conscienciació social i de la por de les víctimes. 

També et pot interessar

stats