Augmenten a 316 els ferits per l'afonament d'una plataforma en el festival de música O Marisquiño de Vigo

A més, hi ha nou persones ingressades, dues de les quals són menors.

El succés ha ocorregut a les 23:58 hores durant l'actuació de Rels B, a la zona pròxima a l'edifici de la Xunta de Galícia
El succés ha ocorregut a les 23:58 hores durant l'actuació de Rels B, a la zona pròxima a l'edifici de la Xunta de Galícia / Sxenick (Efe)

El nombre de ferits per l'afonament d'una passarel·la de fusta al festival de l'esport i la cultura O Marisquiño de Vigo ha augmentat a 316 persones. Nou d'elles, entre les quals es troben dos menors, estan ingressats en centres hospitalaris de la ciutat, segons ha informat la Xunta de Galícia. Fonts del Servei Gallec de Salut (Sergas) han informat que els danys dels lesionats més afectats per l'afonament estan relacionats amb fractures i traumatismes cranioencefàlics, sense que la seua vida corra perill. Cinc dels nou ingressats estan en estat greu.

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, té previst anar hui dilluns a les 12.30 hores a l'hospital Álvaro Cunqueiro de Vigo per a visitar els ferits. Després donarà una conferència de premsa per a tractar aquest greu succés. El govern gallec ha indicat que la Conselleria de Sanitat va mobilitzar cinc uvis, dotze ambulàncies de suport vital bàsic, vint-i-quatre de suport, tres de la Creu Roja, dos equips sanitaris del Punt d'Atenció Continuada, tres vehicles de suport logístic i un de Protecció Civil. El 061 també va instal·lar a la zona del sinistre un centre de comandament mèdic, un punt de triatge inicial i un altre de càrrega d'ambulàncies.

L'accident va ocórrer ahir diumenge a les 23.58 hores de la nit durant l'actuació de Rels B, que se celebrava sobre un moll de fusta situat a As Avenidas, prop de l'edifici de la Xunta de Galícia a Vigo. Segons ha informat la Policia Local i els organitzadors del Festival, centenars de persones gaudien del concert de tancament del festival. La investigació de l'accident determinarà si el motiu de l'afonament ha sigut l'estat de conservació del moll a causa de les disputes centrades en si la competència és de l'Ajuntament o de l'Autoritat Portuària; si l'afonament s'ha produït per l'alt nombre de persones que seguien el concert des del moll o si els dos factors han influït en el sinistre.

També et pot interessar

stats