Augment de la tensió i malalties cardiovasculars: els riscos darrere d’una dieta hipercalòrica

Els experts en nutrició adverteixen dels efectes perjudicials de no seguir una dieta mediterrània

La mala dieta està darrere de la meitat dels problemes vinculats al cor i a la circulació / À Punt NTC

El pla sobre salut cardiovascular que acaba d'aprovar el Ministeri de Sanitat posa damunt la taula la necessitat de revisar les propostes que bars i restaurants fan en els menús diaris. L’excés d'hidrats és un dels errors més freqüents, que segons els experts en nutrició només s’haurien de consumir una volta a la setmana.

Aquesta informació no és nova per la ciutadania: sovint, es parla dels efectes nocius d’una alimentació rica en greixos i sals, per exemple, sobre el nostre cor, també amb els plats carregats d'aliments hipercalòrics. El recomanable per a cada dia és una varietat de plats amb verdures, llegums, hidrats de carboni i proteïnes, com carn o peix.

David Expósito, del Col·legi de Nutricionistes de la Comunitat Valenciana, ha reconegut que un plat de menjar fregit a la setmana no és perjudicial, "sempre que de veritat siga només una vegada a la setmana".

Si bé el paladar pot demanar sals, salses i sabors intensos, també es pot optar per aprendre a cuinar un bon plat tradicional, com la paella, les anguiles o l’arròs al forn. Els experts coincideixen: la mala dieta està darrere de la meitat dels problemes vinculats al cor i a la circulació. Jorge Sánchez, vicepresident de l’Institut Valencià del Cor, ha recordat que és perjudicial perquè "augmenta la tensió, l’índex de massa corporal i les malalties cardiovasculars".

També et pot interessar

stats