Atzeneta del Maestrat, amb vora 100 positius, reclama a Sanitat “mesures urgents i no bones paraules”

L’alcalde ha autoconfinat el poble i anuncia que vol suspendre les classes.

Carrers buits a Atzeneta del Maestrat
Carrers buits a Atzeneta del Maestrat / À Punt NTC

L’escalada de positius per Covid-19 continua pujant a Atzeneta del Maestrat, a la comarca de l’Alcalatén, on en les últimes hores s’han detectat 28 contagis nous. L’alcalde del municipi, Santiago Agustina, avisa: segons els seus càlculs, hi ha un centenar de veïns i veïnes amb coronavirus i ja es comencen a detectar casos a les Useres i a Vistabella, localitats amb les quals tenen molta relació. Agustina ha tornat a reclamar mesures urgents a la Conselleria de Sanitat Universal per a contindre l'expansió al municipi, amb una població de vora 1.300 persones. L'alcalde parla d'una incidència acumulada de 6.000 casos per cada 100.000 habitants.

L’alcalde d’Atzeneta és molt clar. Qualifica la situació al municipi de “caòtica” i un “desastre”. Explica que estan desbordats per la situació i que, per això, demanen ajuda a la Generalitat. Més concretament, que es reforce el centre de salut del municipi i que es realitzen cribratges massius per a descartar més brots. Agustina avança també que volen suspendre les classes en l'únic centre educatiu que tenen, tot i que no sap si té la potestat de fer-ho. De moment, l'Ajuntament ha fet una crida a l'autoconfinament de la població.

Des de començament d’any, al poble s’estan fent proves de coronavirus de manera regular com a conseqüència d'un brot d'origen familiar detectat abans. Ara per ara, explica l'alcalde, cada vegada que es fan proves, la meitat ixen positives en coronavirus. Per a hui està previst fer mig centenar de tests entre familiars i contactes estrets dels contagiats que s’acaben de detectar. L’alcalde insisteix que des del primer moment es va demanar avisar la consellera de la situació del municipi i que, ara per ara, assegura, només ha rebut “bones paraules que no em valen”. “Li demanem ajuda agenollats”, crida desesperat.

També et pot interessar

stats