Ataquen un mural de l'escriptor Max Aub amb pintades neonazis

Al mateix carrer es va dur a terme recentment un altre atac amb simbologia neonazi contra la seu de Forem PV de CCOO.

Imatges del mural atacat
Imatges del mural atacat / @JaumeMayor (Twitter)

El mural que homenatja l'escriptor republicà Max Aub al col·legi homònim de València ha sigut atacat amb pintades de simbologia nazi. En concret, s'ha dibuixat una esvàstica i s'han escrit les paraules "facha" i "fascista".

Aub, de mare jueva alemanya, va arribar a València amb la seua família el 1914. L'obra que l'homenatja al mur del centre educatiu és un retrat de l'escriptor amb un pin reivindicatiu contra les retallades en educació i la cita "Sent no estar amb vosaltres, però creieu-me si us dic que ho estic de tot cor".

El mural atacat és obra del pintor Carlos Saura, dibuixat el 2012 per a celebrar el 25é aniversari del col·legi. Anteriorment ja va patir un atac que va tapar el pin contra les retallades educatives.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha denunciat en Twitter aquesta pintada, com també ho ha fet el conseller de Política Territorial, Arcadi España.

En aquest mateix carrer es va dur a terme recentment un altre atac amb simbologia neonazi contra la seu de Forem PV de CCOO. A més, aquest acte vandàlic se suma al realitzat contra el Centre de Formació de Persones Adultes Vicent Ventura, l'alumnat del qual està format majoritàriament per persones migrants. El centre educatiu va ser atacat amb una esvàstica i insults i dibuixos racistes.

També et pot interessar

stats