La pluja ajuda a contindre l’incendi de la Vall d’Ebo: autoritzen la tornada esglaonada dels evacuats

Els primer en tornar serà el veïnat de la Vall de Gallinera

Una imatge de l'incendi a la Vall d'Ebo
Una imatge de l'incendi a la Vall d'Ebo / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant

Amb el perímetre de l'incendi forestal de la Vall d'Ebo assegurat, les autoritats han començat a comunicar a les poblacions evacuades la possibilitat de tornar, segons ha donat a conéixer el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió del Cecopi. Segons ha dit Puig, només es demana prudència per l'estat de les carreteres.

Les poblacions que han sigut desallotjades al llarg d'aquestes jornades de l'incendi han sigut Benialí, Benissiva, Benirrama i la Carroja (Vall de la Gallinera), Beniaia i Alcalà de la Jovada (Vall d'Alcalà), Adsuvia, Pego i Castell de Castells , Tollos, Fageca, Benimassot, Margarida i Famorca (Comtat). Les primeres persones en tornar seran les vivendes de La Gallinera. La tornada es farà de manera progressiva. Aquest dijous al matí es podria començar a produïr la tornada de les persones desallotjades en la resta de nuclis.

“La seguretat de les cases i la població està garantida”, ha afirmat Puig. Les condicions meteorològiques han sigut molt positives per a la Vall d’Ebo, on s’espera que la baixada de les temperatures i l’augment de la humitat durant la nit ajuden els equips terrestres a apagar les flames.

El president també ha agraït “l’esforç extra del servei d’emergències 112, on es reben 10.000 telefonades diàries relacionades amb l’onada de calor, a més dels incendis”.

També et pot interessar

stats