Asaja convoca dijous a Alacant la primera protesta contra la reducció del transvasament Tajo-Segura

L'organització agrària ha fet una crida "a l'acció i màxima implicació a tots ela agricultors de la província d'Alacant" i a la societat en general.

Imatge d'arxiu d'un dels trams del transvasament Tajo-Segura
Imatge d'arxiu d'un dels trams del transvasament Tajo-Segura / Europa Press

Asaja Alacant ha anunciat la primera mobilització a la Comunitat Valenciana contra els plans del govern espanyol sobre el transvasament Tajo-Segura. L'organització agrària ha anunciat aquest dilluns que ha convocat un acte de protesta aquest dijous de matí, 22 d'abril, davant la subdelegació del govern espanyol a Alacant "davant la imminent aprovació de la modificació de les regles d'explotació del transvasament", una decisió amb la qual acusen el govern de voler retallar el volum d'aigua que es transferirà cada mes.

Asaja ha fet una crida "a l'acció i màxima implicació a tots els agricultors de la província d'Alacant" i a la societat en general. Amb aquesta protesta, Asaja també pretén denunciar el que considera "la inacció" del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Amb la crítica a Puig, Asaja fa referència a l'absència de la Generalitat aquest dilluns en l'acte a Almeria en el qual els màxims responsables dels governs de Múrcia i Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla i Fernando López Mira, del PP, han firmat una declaració institucional conjunta en favor del transvasament. Puig ha qualificat d'"aquelarre" la reunió i ha assegurat que la Generalitat està treballant "amb els regants de la Comunitat Valenciana per a generar un espai de diàleg que propicie finalment aigua per a sempre. L’aigua no pot ser un motiu de confrontació”, ha dit el president del Consell.

També et pot interessar

stats