Arruixen amb líquid corrosiu els assistents a un homenatge a Guillem Agulló a Benimaclet

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i altres representants del món polític, cultural, veïnal i sindical han condemnat l'agressió comesa en un acte organitzat pel centre social Terra en un context marcat pel cas del policia infiltrat

Els fets han ocorregut durant la VII calçotada popular del centre social Terra en homenatge a Guillem Agulló / @luchainternacio
À Punt NTC
Miquel Àngel Alcaraz @apuntnoticies
19 de febrer 2023 - 10:58 Actualitzat: 19 de febrer 2023 - 14:32

Diverses persones que assistiren aquest dissabte a un acte en homenatge a Guillem Agulló, al barri de Benimaclet de València, denuncien haver patit una agressió política després de ser arruixades des d’un balcó amb una substància corrosiva que els va provocar cremades.

L’esdeveniment, un dinar popular organitzat pel centre social Terra i que comptava amb la participació d’altres entitats com Cuidem Benimaclet, celebrava la seua huitena edició i arribava en un context marcat per la infiltració d’un policia en el moviment veïnal i antifeixista del barri.

Els fets van succeir a les 19:00 hores, “amb xiquets, xiquetes i gent gran al carrer” quan es va llançar sobre els assistents “un líquid corrosiu des d’una finestra”, segons ha relatat a À Punt NTC Pablo Torró, membre del centre social Terra. Els fets van provocar que l'entitat aturara l’activitat per a atendre les persones afectades.

“Som part del barri, fa 22 anys que estem ací i només tenim problemes quan fem actes amb contingut polític”, ha declarat Torró. "Estem recopilant a través de les xarxes socials els diversos casos d'afectats i hi ha col·lectius d'advocats que s'han posicionat per a portar una demanda col·lectiva", afegeix.

L'entitat ha denunciat en un comunicat “les accions violentes i carregades d’odi sense cap raó” i demanen a les persones afectades que denuncien el cas perquè “no pot quedar impune”.

Les xarxes bullen amb missatges de rebuig a un atac "feixista"

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha condemnat aquest “atac d’odi”. Altres representants polítics d'EUPV, Joves PV - Compromís o la CUP; del món de la cultura, com els cantants Panxo, de Zoo, Xavi Sarrià, o Pau Alabajos, i els moviments veïnals i sindicals han mostrat a les xarxes el seu suport a les víctimes i el rebuig a un atac que titlen de "feixista".

Per la seua banda, Intersindical Valenciana, a través de la seua portaveu, Beatriu Cardona, ha "exigit" a la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana que "actue de manera immediata i contundent contra els culpables i que es dedique a vigilar els grups violents i feixistes".

També et pot interessar

stats