Arriben a l'aeroport d'Alacant els més de 230 xiquets sahrauís que passaran l'estiu a Espanya

Amb el programa Vacances en Pau coneixeran realitats diferents i rebran una adequada alimentació i revisions mèdiques

Xiquets sahrauís a València
Imatge d'arxiu de dues xiquetes sahrauís que arriben a València a passar l'estiu / À Punt NTC

L'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández ha tornat a ser la porta d'entrada per a les Vacances en Pau de més de 230 xiquetes i xiquets refugiats sahrauís, que enguany passaran l'estiu amb famílies de la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia i Castella-la Manxa.

La infraestructura aeroportuària col·labora amb les associacions organitzadores d'aquest programa, a través d'un dispositiu que comprén l'atenció als vols d'arribada i de retorn de les criatures, segons ha indicat Aena en un comunicat.

Els xiquets i xiquetes arribaren a Alacant aquest diumenge, a primera hora del matí, procedents de Tindouf, Algèria, a través de dos vols operats per la companyia aèria Air Argelie.

Per a agilitzar la seua recepció, l'aeroport ha posat en marxa un dispositiu especial amb personal de suport i facilita l'accés dels voluntaris de les diverses ONG —Sàhara Alacant, Vacances a Pau València, Somriure Sahrauí Regió de Múrcia i la delegació de Castella-la Manxa— per a atendre la xicalla i organitzar el programa.

L'estada dels menors en llars espanyoles durant juliol i agost els permet passar els mesos més forts de l'estiu fora de les dures condicions climàtiques del desert, conéixer altres realitats diferents de les que viuen als camps de refugiats de Tindouf i accedir a una alimentació adequada i revisions mèdiques, segons informen les diferents associacions que gestionen els programes.

També et pot interessar

stats