Arriba la primera nit tropical de l'any i un cap de setmana amb màximes per damunt de 30 graus

Aquest divendres ha sigut el dia més càlid de l'any al centre i la meitat nord del nostre territori amb màximes de fins a 34,5 °C

Platja del Postiguet a Alacant, aquest divendres
Platja del Postiguet a Alacant, aquest divendres / À Punt NTC

El nostre territori ha viscut aquesta nit de divendres la primera nit tropical de l'any, que a la ciutat de València ha assolit una temperatura mínima de 20,2 graus en les dues estacions urbanes que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) té a la ciutat.

El cap de setmana s'espera calorós i amb màximes per damunt dels 30 °C, especialment al litoral i prelitoral, després d'unes setmanes que han sigut fresques.

En aquest context, Aemet adverteix que els índexs de radiació ultraviolada estan sent "molt alts" aquests dies, similars als de final de juliol, per la qual cosa recomana "protegir-se del sol en platges i altres activitats a l'aire lliure".

Aquest divendres les temperatures han arribat als 34,5 °C a Sagunt (Camp de Morvedre), 32,8 °C a València, 32,5 °C a Atzeneta del Maestrat i Xàtiva (Costera), 32,2 °C a Oriola (Baix Segura), 32 °C a Polinyà de Xúquer (Ribera Baixa) o 31,4 °C a Castelló de la Plana.

Aquest dissabte, en general, continuaran ascendint les temperatures, excepte on han estat aquest divendres més altes, als litorals de València i Castelló, on entrarà la brisa des de migdia i les temperatures seran més fresques.

Avís groc per tempestes a les comarques del nord 

Aemet ha establit l'avís groc per tempestes a les comarques del nord, en concret als Ports i al Baix Maestrat, per a aquest dissabte. L'avís està vigent entre les 14:00 i les 22:00 hores, segons informa en un butlletí de fenòmens adversos.

Tenint en compte el caràcter d'aquests fenòmens, a la zona afectada hi ha la possibilitat que es puguen produir tempestes d'intensitat superior de manera puntual.

També et pot interessar

stats