#Arrestopolis denuncia els edificis "presons" per a les persones amb diversitat funcional

Cocemfe reclama reformes sense reduir el poder adquisitiu de la comunitat de veïns i veïnes.

#Arrestopolis denuncia els edificis \"presons\" per a les persones amb diversitat funcional

Amb el lema "la meua casa no és la meua pressó", 37 ciutats de tot el país han celebrat concentracions simultànies per a denunciar les barreres físiques que es troba diàriament una persona amb discapacitat. La Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe) i les seues entitats de la Comunitat Valenciana han exigit que ningú es quede sense poder eixir de casa per falta d'accessibilitat de l'edifici.

En una concentració a la plaça de l'Ajuntament de València, han reclamat que es realitzen les reformes necessàries sense menyscabar el poder adquisitiu de la comunitat de veïns i veïnes, i acabar així amb la situació de discriminació que patixen algunes persones.

Al llarg de la jornada, Cocemfe ha llançat #Arrestopolis, una campanya que visibilitza la falta d'accessibilitat de nombrosos edificis, obligant a les persones amb discapacitat a romandre tancades en casa en contra de la seua voluntat. Així mateix, ha reclamat que es modifique la Llei de Propietat Horitzontal i eliminar la limitació econòmica, fins a dotze mensualitats de despeses de la comunitat veïnal, perquè siga obligatori realitzar reformes.

El president de Cocemfe València, Juan Mondéjar, ha manifestat que realitzar obres per a garantir l'accessibilitat és una inversió "justa i necessària", i ha recordat que les reivindicacions en habitatge estan en la línia de la convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat.

A més, ha reclamat ajudes específiques a totes les comunitats que hagen d'afrontar aquest tipus d'actuacions, ja que actualment solament el deu per cent ha obtingut subvenció per a dur-les a terme.

Entre les propostes realitzades, demanen que es prioritzen les reformes integrals i la instal·lació d'ascensors o rampes sempre que siga possible, en comptes d'optar per aquelles actuacions que faciliten la mobilitat però requereixen més manteniment o la intervenció de terceres persones, com poden ser un elevador o un salvaescales.

També et pot interessar

stats