Arranca el V Congrés de Gastronomia i Vi a Castelló amb les dones com a protagonistes

Dotze professionals seran les encarregades de conduir les activitats principals.

Arranca el V Congrés de Gastronomia i Vi a Castelló amb les dones com a protagonistes
Arranca el V Congrés de Gastronomia i Vi a Castelló amb les dones com a protagonistes

El V Congrés de Gastronomia i Vi de Castelló, amb el lema "Enguany cuinen elles", ha començat aquest dilluns les activitats amb les dones com a grans protagonistes. Té lloc els dies 11, 12 i 13 de febrer al Centre de Turisme de Castelló i al Campus de Gastronomia i Management Culinari.

Les jornades, emmarcades en l'estratègia Castelló Gastronòmic, pretenen "reivindicar el paper de la dona en el món de la gastronomia", tal com ha explicat la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta.

Per tal d'aconseguir mantindre aquesta línia, dotze dones protagonitzaran els principals esdeveniments del congrés. Totes les ponències les faran professionals del sector, entre les quals hi ha Estreles Michelin: Fina Puigdevalls i Montse Abella, amb dos; i Lucía Freits i Carolina Sánchez, amb una.

Pel que fa a les activitats amb el vi com a tema central, la ponència sobre la "Ruta de vi de les Useres" estarà al càrrec de la periodista Alba Saura, amb un tast de vins posterior. D'altra ponència s'encarregarà l'enginyera, agrònoma i enòloga Patricia Pellicer.

A més, s'impartiran dos tallers, un sobre sushi i un altre sobre tècnica i elaboració sense lactosa. Els impartiran Nuria Morell, xef professional en cuina japonesa, i María José Martínez, cuinera i propietària del restaurant Lienzo.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat el congrés i ha destacat que ajudarà a la ciutat a mostrar-se innovadora, plural i moderna en el context de la gastronomia. Es busca donar a conéixer tant els talents i professionals com la cuina i els productes locals. Castelló es convertirà, durant els tres dies que duren les jornades, en un centre gastronòmic en què es reuniran professionals per a poder intercanviar coneixements i experiències.

També et pot interessar

stats