Arranca l'operació eixida de Setmana Santa, la primera sense restriccions en tres anys

Entre aquest dimecres a migdia i dilluns, a la Comunitat Valenciana hi haurà 4,5 milions de desplaçaments en cotxe

Operació eixida

Arranca l'operació eixida de Setmana Santa, la primera en tres anys sense restriccions, i la primera també des que està en vigor la nova llei de trànsit. Un dia marcat pel moviment a les carreteres, a les estacions de trens i als aeroports. A la carretera es nota. Entre aquest dimecres a migdia i dilluns, a la Comunitat Valenciana hi haurà 4,5 milions de desplaçaments en cotxe.

D'aquests desplaçaments previstos, 2,1 milions corresponen a la província de València; 1.650.000 a la d'Alacant i 750.000 a la de Castelló, segons ha informat la delegació del govern.

Dimecres arranca la segona fase de l'operació eixida de Setmana Santa, la que la Direcció General de Trànsit considera la part "més important per volum i desplaçaments de vehicles". A la Comunitat Valenciana, la DGT preveu un major volum de trànsit en l'AP-7, l'A-3 i l'A-7.

Quant a les hores més favorables per a la circulació, segons la DGT són les d'aquesta vesprada entre les 16 i les 21 hores; entre les 10 i les 14 i de les 16 a les 21 del Dijous Sant; entre les 10 i 14 del Divendres Sant; de 10 a 14 i de 16 a 21 del Diumenge de Resurrecció, i de 16 a 21 del Dilluns de Pasqua.

L'oratge no acompanya, ni tampoc el preu de la gasolina, el més alt de la història en unes vacances. Potser per això els trens també van de gom a gom i l'oferta inclou serveis reforçats postpandèmia. Aquesta Setmana Santa 250.000 persones ixen o arriben a les estacions d'AVE i llarg recorregut de la Comunitat Valenciana. De moment és el dia amb més trànsit de l'any. Per l'estació de l'AVE de València hui passen 50 combois. Per la d'Alacant, 25.

I pel que fa a l'avió, l'aeroport d'Alacant-Elx, el de més trànsit, hui torna a semblar-se al de fa tres anys. Acumula ja dades pròximes a les de 2019. "Les dades són bones i per fi arriba eixa recuperació", assegura Laura Navarro, directora de l'aeroport d'Alacant-Elx. Fins dilluns, 1.380 vols passaran per l'aeroport d'Alacant-Elx i 979 passaran pel de València.

També et pot interessar

stats