Ares del Maestrat acull el primer curs de pasturatge amb gossos de ramat de la Comunitat Valenciana

Quinze ramaders i ramaderes participen en el curs organitzat la Unió de Ramaders i Llauradors per a millorar les seues tècniques de pasturatge

Ares del Maestrat fa el primer curs a la Comunitat Valenciana de pasturatge amb gossos de ramat
13 de juny 2022 - 17:33 Actualitzat: 14 de juny 2022 - 10:08

Els pastors i pastores en actiu del nord de Castelló aprenen a millorar la seua tècnica de pasturatge de la mà d’un dels millors especialistes del País Basc. L’objectiu d’aquest curs és entendre millor els gossos de rabera i eliminar els vicis que han estat adquirint durant els anys.

Quinze ramaders participen en aquest curs i tots ells tenen anys d’experiència, però molts volen entrenar nous cadells.

"És molt important seguir aprenent i és una nova iniciativa que vinga aquesta gent a ensenyar-nos" assenyala Ana Belén de Morella, ramadera de 250 ovelles en declaracions en À Punt.

El curs té com a professor el millor ensinistrador d’Espanya, procedent del País Basc, que malgrat els anys d’experiència, ha deixat de banda alguns mètodes d’ensenyança per la introducció de noves races de gossos com el Border Collie. "Aquesta raça els els pots ensenyar moltes paraules amb diferents ordes, però com que no et miren els has de guiar per l’oïda", diu un ramader que participa en el curs. 

"La finalitat d’açò és el benestar dels animals, tenint en compte que el gos a més de ser una ferramenta, també és un company de treball i s’ha de guiar de la forma més disciplina possible" ha comentat l’ensinistrador per a À Punt Notícies.

Aquest curs sols és el preàmbul del primer concurs que se celebrarà a la Comunitat Valenciana i tindrà lloc també a Ares del Maestrat aquest cap de setmana.

També et pot interessar

stats