Els Jaume I premien els treballs sobre l'economia política i el càncer

El jurat distingeix Àngela Pérez en la modalitat Emprenedor, l'única valenciana entre els sis guardonats, per crear un laboratori de biomedicina pioner

Els Jaume I premien els treballs sobre l'economia política i el càncer / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 de juny 2022 - 13:42 Actualitzat: 07 de juny 2022 - 21:26

Jesús Sanz Serna, en la modalitat d’Investigació Bàsica; Marta Reynal, en Economia; Antoni de Lacy, per Investigació Mèdica; Montserrat Calleja en l’àrea de Noves Tecnologies; Emilio Chuvieco per les seues aportacions a la Protecció del Medi Ambient, i per últim, Ángela Pérez, en la categoria d’Emprenedor són els guanyadors de l’edició que fa 34 dels premis que lliuren la Generalitat i la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats, a través de la Fundació Premis Rei Jaume I.

Entre els guardonats hi ha una valenciana: Ángela Pérez, referent en el mercat de la medicina genòmica i fundadora d’una empresa de referència a Europa en l’àmbit de la biomedicina, que va crear amb només 23 anys. Està vinculada a diverses iniciatives empresarials basades en la genètica i la genòmica.

José María Sanz ha sigut distingit en la categoria d'Investigació Bàsica pels seus treballs pioners en anàlisi numèrica. Marta Reynal-Querol, per la seua banda, ha sigut guardonada per la seua contribució a l'economia política i Antonio M. de Lacy per les seues aportacions en el tractament quirúrgic en els càncers colorectals.

En Protecció del Medi Ambient també han sigut premiat Emilio Chuvieco, expert mundial pel seu treball en el camp de la teledetecció i l'aplicació a la localització i observació d'incendis forestals, mentre que Montserrat Calleja rebrà el premi Rei Jaume I en Noves Tecnologies pels seus avanços de la investigació bàsica en física a les innovacions pràctiques en el camp clínic.

Aquests guardons, que es lliuren anualment, pretenen reconéixer la trajectòria científica o empresarial de persones que ha destacat en el seu àmbit professional i que han desenvolupat la major part de la seua carrera a Espanya.

Vint premis Nobels

El jurat d’aquests prestigiosos guardons, que l’integren vint premis Nobels i personalitats destacades de cadascun dels sis àmbits que es reconeixen, ha fet pública la seua deliberació al Palau de la Generalitat.

Enguany optaven als Premis rei Jaume I, que comporten una dotació econòmica de 100.000 euros per a cada guanyador, un total de 182 candidatures. 

També et pot interessar

stats