Aquestes són les platges per a gossos de la Comunitat Valenciana

Quasi una vintena de platges i cales valencianes permeten l'accés amb mascotes durant la temporada estival de 2021

Les platges per a gossos de la Comunitat Valenciana el 2021
Les platges per a gossos de la Comunitat Valenciana el 2021

El litoral valencià, amb quasi 140 banderes blaves, té algunes de les millors platges d'Espanya, però no sempre és fàcil trobar aquelles en què les nostres mascotes són benvingudes. En total, una vintena de cales i platges repartides per les comarques costaneres conformen el llistat d'àrees habilitades per al bany de gossos i altres animals durant aquest estiu.

Cal tindre en compte que la major part d'aquestes platges no són d'accés exclusiu per a animals i propietaris, i per tant, caldrà revisar les normatives que especifiquen els ajuntaments de cada municipi i complir-les. En termes generals, és necessari portar la targeta d'identificació de l'animal en regla, el passaport veterinari i qualsevol altra documentació que certifique que es compleix la legislació vigent. Els i les propietàries són responsables del comportament de les seues mascotes i hauran de recollir els excrements i depositar-los a les papereres destinades a aquest efecte. A més, si el gos està catalogat com a perillós, haurà de dur posat el morrió. És convenient també revisar en els webs de turisme de cada ajuntament si existeix alguna restricció horària o normativa específica per a cada platja canina.

Aquestes són, de nord a sud, les platges que permeten l'accés amb animals de companyia durant l'estiu 2021.

Platja de les Llanetes

Vinaròs

Platja de les Llanetes, a Vinaròs
Platja de les Llanetes, a Vinaròs / Turisme Comunitat Valenciana

Es tracta d'una extensa cala de grava i cudols situada en la zona nord de Vinaròs. Destaca per la bellesa dels penya-segats i és ideal per al descans i la pràctica de submarinisme.

Platja d’Aiguadoliva

Vinaròs

Platja d'Aiguadoliva, a Vinaròs
Platja d'Aiguadoliva, a Vinaròs / Turisme Vinaròs

Situada en l'extrem sud del terme municipal de Vinaròs, tocant a Benicarló, hi ha aquesta platja de grava i cudols ubicada en la desembocadura del barranc d'Aiguadoliva.

Platges del Barranquet i d'Aiguadoliva

Benicarló

Platja del Barranquet, a Benicarló
Platja del Barranquet, a Benicarló / Benicarló Travel, Ajuntament de Benicarló

Benicarló té dos espais habilitats per al bany amb mascotes, Aiguadoliva, una platja de pedres d’uns 100 metres que llinda amb Vinaròs, i una més a la desembocadura del Barranquet, una zona d’arena molt fina d’uns 300 metres més propera al centre urbà.

Platja la Renegada

Orpesa 

Imatge d'arxiu de la Renegada, a Orpesa
Imatge d'arxiu de la Renegada, a Orpesa

La Renegada és un dels espais naturals més particulars del litoral nord de la Comunitat Valenciana. Es tracta d'un paisatge rocós format per caletes d'aigua cristal·lina envoltades de bosc mediterrani de pins. És l'única platja del municipi d'Orpesa a la qual es pot accedir amb mascota durant l'època estival.

Platja del Serradal

Alcossebre

Platja del Serradal, a Alcossebre
Platja del Serradal, a Alcossebre / Turisme Alcossebre

Aquesta platja de cudols situada al sud de la platja de Manyetes és una de les que es conserva en un estat més natural del litoral d'Alcossebre i d'Alcalà de Xivert. La zona sud és el tram que l'Ajuntament ha habilitat per a l'accés amb mascotes.

Platja Belcaire

Moncofa

Platja Belcaire, a Moncofa
Platja Belcaire, a Moncofa / Turisme Comunitat Valenciana

Situada en la desembocadura del riu Belcaire, aquesta platja natural és famosa pels seus quiosquets i locals d'oci nocturn, però també té un tram habilitat per a l'accés amb gossos.

Platja de Santa Elvira-la Torreta

El Puig

Platja de la Torreta, al Puig
Platja de la Torreta, al Puig / El Puig Turístic

Aquesta zona de 750 metres de llargària està formada per una successió d'espigons que formen platgetes d'arena, cudols i grava. Està situada en la zona nord, prop del terme municipal de Puçol i és una de les platges per a gossos millor considerades de la Comunitat Valenciana.

Platja d’Alboraia

Platja de gossos d'Alboraia
Platja de gossos d'Alboraia / Antonia Rivas

Al sud de Port Saplatja, entre entre la desembocadura nord del Carraixet i la de la séquia de la Marquesa, se situa aquesta zona apta per al bany de mascotes. 

Platja de Pinedo

Platja de gossos de Pinedo
Platja de gossos de Pinedo / Aida Razzouq Belenguer

És, probablement, una de les platges més concorregudes i populars entre els propietaris de gossos. L'àrea habilitada per a mascotes té 9.000 m² d'ample, després que enguany augmentara en un 50% la superfície. És exclusiva per a mascotes i propietaris durant la temporada estival.

Platja de l’Escullera Nord

Dénia

Platja de l’Escullera Nord, a Dénia
Platja de l’Escullera Nord, a Dénia / Carlos Estal Ballester

Aquesta platja portuària està oberta només durant la temporada estival, de l'1 de juliol al 30 de setembre, i té 100 metres de llarg. És de grava i arena i amb l'aigua tranquil·la. S'hi pot accedir des de la Marina El Portet de Dénia.

Cala de les Urques

Calp

Cala de les Urques, a Calp
Cala de les Urques, a Calp / Turisme Calp

Aquesta xicoteta platja natural de cudols situada al sud de Calp té 100 metres de llarg i l'aigua tranquil·la amb vegetació de posidònia. Se situa prop del port esportiu Port Blanc i s'hi pot accedir per la partida Maryvilla 9.

Platja Mar i Muntanya-platja de l’Olla

Altea

Platja de l’Olla, a Altea
Platja de l’Olla, a Altea / Visit Altea

Aquesta platja semisalvatge de cudols, aigua tranquil·la i cristal·lina, permet el bany amb gossos des de 2016. Forma part de la platja de l'Olla situada entre el quiosquet L'Escull i el port esportiu Porte Senso.

Cala del Xarco

La Vila Joiosa

Vistes des de la cala del Xarco, a la Vila Joiosa
Vistes des de la cala del Xarco, a la Vila Joiosa / Turisme la Vila Joiosa

Aquesta platja natural de grava i roca situada al sud de la Vila Joiosa està habilitada, des de 2015, per a l'accés amb gossos durant tot l'any i sense restricció horària. Està prop del barranc del Xarco i la urbanització de mateix nom, i s'hi pot accedir des de la carretera N-332.

Cala del Barranc d’Aigües

El Campello

Cala del Barranc d'Aigües, el Campello
Cala del Barranc d'Aigües, el Campello / Turisme el Campello

Al final de la platja del Barranc d'Aigües i al costat de la desembocadura del riu hi ha aquesta xicoteta platja de cudols, on es permet el bany amb mascotes durant tot l'any. Està en la parada Cala Piteres del Tram.

Cala de Punta del Riu Sec

El Campello

Cala de Punta del Riu Sec, el Campello
Cala de Punta del Riu Sec, el Campello / Turisme el Campello

A aquesta platja, s'hi pot accedir amb animals tot l'any i està prop del parc caní, al final del passegi marítim de la platja del Carrer la Mar, al costat de la desembocadura del riu Sec. Es tracta d'una extensa zona, hui habilitada per al bany, on a la fi del segle XIX es va construir la primera drassana del Campello. S'hi pot arribar amb el Tram –parada Salesians i Pla Barraques– o amb l'autobús 21.

Platja d’Aigua Amarga

Alacant

Platja d’Aigua Amarga, a Alacant
Platja d’Aigua Amarga, a Alacant / Turisme Alacant

És la platja dog-friendly de la ciutat d’Alacant. Ubicada fora del nucli urbà, amb 250 metres de llarg i 50 d'ample i tots els serveis necessaris per a fer possible l'accés amb mascotes. Disposa de serveis de salvament marítim, un servei especial de neteja i una zona acotada de pipicà. S'hi pot accedir en vehicle a través de la carretera N-332 direcció Santa Pola-Aeroport, seguint el desviament cap a la platja Urbanova, i també amb la línia 27 de l'autobús urbà.

Caleta dels Gossets

Santa Pola

Caleta dels Gossets, a Santa Pola
Caleta dels Gossets, a Santa Pola / Turisme Comunitat Valenciana

Es tracta d'una cala d'arena d'uns 15 metres d'ample i més de 250 de llarg ubicada en una zona de protecció especial i gran valor paisatgístic ambiental. En temporada alta, té servei de vigilància d'11:00 a 19:00 h, i un baret amb bany públic.

Cala Rocío

Torrevella

Cala Rocío, a Torrevella
Cala Rocío, a Torrevella / Turisme de Torrevella

Es tracta d'una xicoteta platja d'aproximadament 100 metres situada al sud de Torrevella, en un entorn natural i rocós.

Cala de la Mosca

Oriola

Cala de la Mosca, a Oriola
Cala de la Mosca, a Oriola

La cala del cap Peñas, més coneguda com a cala de la Mosca II, és una platja salvatge i aïllada d'aigua tranquil·la i arena daurada. Aquest serà el primer estiu que els gossos podran gaudir d'aquesta platja a Oriola.

També et pot interessar