Aquestes són les gasolineres valencianes més barates i les més cares

Aquest cap de setmana en què molta gent comença les vacances, omplir el depòsit de gasoil o gasolina costa un poc menys que el passat 1 de juliol

Preus per damunt dels dos euros de gasolina i gasoil en una estació de servei aquesta setmana
Preus per damunt dels dos euros de gasolina i gasoil en una estació de servei / Luis Tejido (Efe)

Tot i que de forma poc destacable, els carburants acumulen quasi quatre setmanes de baixada de preus i omplir el depòsit aquest cap de setmana, en què molta gent comença les vacances, costa un poc menys que el passat 1 de juliol. De fet, en moltes estacions de servei el preu de la gasolina i el gasoil ha baixat la barrera psicològica dels dos euros.

Amb tot, i malgrat la bonificació de 20 cèntims per litre que ha posat en marxa el govern espanyol, omplir el depòsit de gasolina costa enguany 21,5 euros més de mitjana que fa exactament un any.  Quant al gasoil, si omplim hui el depòsit ens estalviarem uns 5,5 euros de mitjana, però pagarem 27,5 euros més que fa un any.

On trobar els carburants més barats

Segons les darreres dades publicades pel Ministeri per a la Transició Ecològica, les gasolineres més barates per a proveir-se de gasoil, amb preus que oscil·len entre 1,799 i 1,839 euros, són Gasexpress, a Alacant; Plenoil i VCC, a Carlet (Ribera Alta); Plenoil, a Xàbia (Marina Alta) i Tamoil, a Rojals (Baix Segura).

Quant a les estacions on trobar el preu més barat per a la gasolina 95 sense plom hi figuren Plenoil, a Xàbia (Marina Alta); Enerxat, a Xàtiva (Costera); Campoenguera, a Énguera (Canal de Navarrés); VCC, a Carlet (Ribera Alta) i Bonarea, a Peníscola (Baix Maestrat). Els preus es troben entre 1,869 i 1,886 euros per litre de gasolina.

A grans trets, els municipis de Sant Joan d’Alacant i Sant Vicent del Raspeig, ambdós a l’Alacantí, acullen la meitat de les deu gasolineres més econòmiques del territori.

Quines són les gasolineres més cares

A l’altre extrem, trobem preus per al gasoil per damunt dels 2,13 euros el litre a Inerzis Mobilty, a Riba-roja de Túria (Camp de Túria), Petropass, a València; la Cooperativa Sant Josep, a la Vilavella, i Galp, a Borriana (Plana Baixa).

Pel que fa a les estacions amb la gasolina sense plom per damunt dels 2,16 euros trobem de nou la Cooperativa Sant Josep de la Vilavella i Petropass, de València; l’estació Cepsa de l’avinguda Tres Creus de València i Petroespaña, al Verger (Marina Alta).

També et pot interessar

stats