Aquestes són les candidates a fallera major i fallera major infantil de València

Joan Ribó alçarà el telèfon aquest dimarts per comunicar-li a dos joves que seran les màximes representants de la festa

Les candidates a fallera major i fallera major infantil de València
Les candidates a fallera major i fallera major infantil de València / À Punt NTC

Compte arrere perquè València conega quines seran les representants de la gran festa de la ciutat. Aquest dimarts 18 d’octubre, l’alcalde del València, Joan Ribó, alçarà el telèfon per comunicar-li a dos joves, d’entre les 26 seleccionades per a la Cort d’Honor, que seran la fallera major i la fallera major infantil de 2023. 

Amb el nomenament de les noves falleres majors de València comença oficialment un nou exercici faller a la ciutat. Dimecres que ve serà la proclamació de les falleres majors 2023. Començarà a les 19:00 hores i se celebrarà en un acte solemne vinculat a les tradicions i festes de la ciutat.

Aquestes són les 26 candidates a fallera major i fallera major infantil de la ciutat: 

Candidates a fallera major de València 2023

Laura Valero García — Molinell-Alboraia: Laura (26 anys) és treballadora social especialitzada en atenció a families i infància en risc d’exclusió social. Fallera des dels cinc anys, ara mateix és l’encarregada de la secretaria juntament amb altres fallers i amics de la comissió. El 2020 va rebre el Bunyol d’Or en el seu primer any de Fallera Major de la comissió Molinell-Alboraia.

Diana Parra Montaña — Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsà: Diana (24 anys) va estudiar perruqueria i maquillatge i té la sort de dedicar-se a això. És fallera des que tenia un any i també ha rebut el bunyol d’or. Assegura que ser fallera major de València “és el reconeixement més gran que pot rebre una dona valenciana i fallera”. 

Laura Mengo Hernández — Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana: Laura (25 anys) ha estudiat Infermeria i actualment treballa en l’àrea de Maternitat de l’Hospital de La Fe de València. Fallera des que va nàixer i aficionada a la natació i el pàdel, assegura que té moltes ganes de ser la seleccionada perquè la societat la puga conèixer millor. 

D'esquerra a dreta: Laura Valero, Diana Parra i Laura Mengo
D'esquerra a dreta: Laura Valero, Diana Parra i Laura Mengo / JCF

Belén García García — Pius XI-Fontanars: Belén (23 anys) és graduada en Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte per la UPV i actualment treballa com a tècnica enginyera de producte i qualitat en una empresa. També fallera des que va nàixer, destaca l’entrada de Moros i Cristians que fan el dissabte abans que comence la gran festa i és seguidora del teatre faller. 

Cristina Madrero Soria — Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal: Cristina (24 anys) és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per l’escola EDEM, amb el reconeixement de premi extraordinari de la seua promoció, i treballa com a controladora de costos. Es fallera des que va nàixer, però està a la seua actual comissió des del 2009. “Ser FMV és representar tot el que som, hem sigut i serem. Com a valenciana no hi ha honor més gran”, manifesta. 

Ana Isabel Martín Oliver — Reina-Vicent Guillot: Anabel (29 anys) es graduada en Nutrició Humana i Dietètica i també graduada en Infermeria. Actualment cursa un màster sobre la Unitat de Cures Intensives i treballa en una empresa del Port de València. És fallera des que va nàixer i posseeix també el Bunyol d'Or. Entre les seues aficions destaquen anar la muntanya i practicar bàsquet. 

D'esquerra a dreta: Belén García, Cristina Madrero i Ana Isabel Martín
D'esquerra a dreta: Belén García, Cristina Madrero i Ana Isabel Martín / JCF

Gloria Chaves Montagud — Avinguda de França-Alfred Toran i Olmos: Gloria (24 anys) ha estudiat Administració i Direcció d’Empreses en la Universidad Politècnica de Valencia. Fallera des de 2006, assegura que el seu besavi va ser president de la Junta Central Fallera i dos ties van formar part de la cort d’honor de la fallera major infantil de València. 

Marta Durà Cerdà — Illes Canàries-Dama d'Elx: Marta (31 anys) és tècnica en cures auxiliars d’Intermeria i tècnic superior de laboratori. Fallera des que va nàixer, ha rebut la recompensa d’or de la JCF. El seu pare és el fundador de la comissió. “M'encantaria representar a València i al Marítim en el més alt de la nostra festa”, assegura.

Ana María Arce Chovares — Barri Beteró: Ana María (34 anys) és mestra d'educació primària en L'escola Les Arts de València. La seua família la va apuntar a la comissió quan va nàixer. Entre les seues aficions destaquen la història i llegir llibres de divulgació històrica, sobretot de la Segona Guerra Mundial. 

D'esquerra a dreta: Gloria Chaves, Marta Durá i Ana María Arce
D'esquerra a dreta: Gloria Chaves, Marta Durá i Ana María Arce / JCF

Ana María Fernández Coronel — Maties Perelló-Lluís de Santàngel: Ana María (27 anys) és tècnica en Educació Infantil i actualment treballa com educadora en l’escola infantil Guupy2. Fallera des que va nàixer, la seua germana va ser part de la Cort d’Honor de la fallera major de València. “Poder transmetre l’estima que sent per la festa és un dels majors somnis”, afirma. 

Mar Vercher Ferrer — Isabel la Catòlica-Ciril Amorós: Mar (27 anys) és metgessa i acaba de començar el segon any de residència en Oncologia Radioteràpica a l’IVO. És fallera des de xicoteta, forma part de la seua comissió des de fa cinc anys. Li agrada practicar pilates, trial i anar al gimnàs i assegura que el seu dia predilecte és el de la Crida. 

D'esquerra a dreta: Ana María Fernández i Mar Vercher
D'esquerra a dreta: Ana María Fernández i Mar Vercher / JCF

Carmen Marín Peiró — Borrull-Socors: Carmen (22 anys) és mestra d’Educació Infantil i està a punt d’acabar el grau en Educació Primària. Confessa que l’esport és un dels pilars fonamentals en la seua vida, ja que ha sigut esportista d’elit des dels 16 anys fins als 21 anys. “Seria un vertader orgull portar a la meua comissió al més alt, ja que l’última volta que vam estar en el penúltim escaló va ser el 2002” explica. 

Carolina Urgel Martínez — Ciutat de l'Artista Faller: Carolina (24 anys) està graduada en Música en l’especialitat d’interpretació de Cant Líric pel Conservatori Superior de Música de València. Actualment, és cantant d’òpera i professora de música. Fallera des que va nàixer, li agrada practicar ioga pels seus beneficis en l'àmbit físic i mental. Diu que deixar una petjada en la història de les Falles és el seu gran somni. 

D'esquerra a dreta: Carmen Marín i Carolina Urgel
D'esquerra a dreta: Carmen Marín i Carolina Urgel / JCF

Candidates a fallera major infantil de València 2023

Paula Nieto Medina — Azcárraga-Ferran el Catòlic: Paula (11 anys) estudia sisé de primària a les Escoles San Josep-Jesuïtes de València. És fallera des que va nàixer i actualment té el distintiu de coure i el d'argent. Practica Fit Kid des dels cinc anys, una especialitat que combina dansa amb exercicis gimnàstics. Li agradaria ser FMI de València perquè seria un honor representar a tots els xiquets i xiquetes de totes les comissions. 

Vera Pérez Corachan — Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana: Vera (8 anys) estudia tercer de Primària a les Escoles San Josep-Jesuïtes de València. Fallera des de naixement, té el distintiu d’argent. És campiona d’Espanya de Fit Kid en les modalitats Individual, Grup i Show Dance. Li agradaria ser FMI per a poder representar a tots els fallers i falleres en tots els actes als quals vaja.

Daniela Font Igual — Progrés-Teatre de la Marina: Daniela (11 anys) estudia sisé de primària a l’escola Hogar Nuestra Señora del Rosario. Fallera des del naixement, poseeix el distintiu d’or. Les seues activitats que realitza al temps lliure són tenis, l’equitació, dibuixar i sobretot el lettering. El seu somni més gran seria ser fallera major infantil de València. 

D'esquerra a dreta: Paula Nieto, Vera Pérez i Daniela Font
D'esquerra a dreta: Paula Nieto, Vera Pérez i Daniela Font / JCF

Sofía Galve Pocoví — Nador-Miraculosa: Sofia (11 anys) estudia sisé de primària al Col·legi Santíssima Trinitat de València. Fallera des del mateix dia que va nàixer, té el distintiu d’or. Li encanta el ballet, des dels cinc anys estudia en l'Acadèmia de Mari Cruz Alcalá. Creu que seria un honor i una gran responsabilitat poder representar tots els xiquets i xiquetes valencians. 

Paula Abel Martínez — Carrera de Malilla-Illa Cabrera: Paula (12 anys) estudia primer d’ESO en el Col·legi San Antonio de Padua 2. És fallera de naixement i li agrada especialment en el concurs de playbacks i els balls al carrer. Les seues aficions són la gimnàstica rítmica, l’equitació i els balls regionals, sobretot la dansada. El seu somni sempre ha sigut poder ser FMI.

Carla Tomás Sánchez — Glòria-Felicitat-El Tremolar: Carla (12 anys) estudia primer d’ESO en el Col·legi Nostra Senyora del Rosari (Trinitàries) Castellar-Oliveral. És fallera des que vaig nàixer i la recompensa que té és el distintiu d’or infantil. Els actes que més li agraden són la presentació i l’Ofrena i té com a aficions el teatre i el dibuix. Li agradaria ser fallera major infantil de València per poder sentir-se la major representant de la seua ciutat i de les Falles.

D'esquerra a dreta: Sofía Galve, Paula Abel i Carla Tomás
D'esquerra a dreta: Sofía Galve, Paula Abel i Carla Tomás / JCF

María Elena Blanquer Muñoz — Ribera-Convent de Santa Clara: María Elena (10 anys) estudia cinqué de primària en el Col·legi Mas Camarena. És fallera des que vaig nàixer i té el Bunyol d’Or. Entre les seues aficions estan dibuixar, pintar, les manualitats i el lettering. Li agradaria ser FMI perquè li encantaria fer la Crida i conéixer com es viuen les Falles en altres comissions.

Beatriz Simón Molina — Indústria-Sants Just i Pastor: Beatriz (11 anys) estudia sisé de primària en el Col·legi Públic Serreria. Fallera de naixement, té el distintiu d’or. L’activitat fallera que més li agrada és muntar amb els amics el betlem de la falla. “Ser FMI seria un somni i un honor, m’encantaria ser la màxima representant dels infantils”, assegura. 

Olympia García García — Pi i Margall-Arturo Cervellera: Olympia (12 anys) estudia primer de l’ESO a l'Institut Federica Montseny. És fallera des que va nàixer i té el bunyol d’or. Les seues aficions són la natació, pintar i especialment, li agrada ballar. Per a Olympia seria un somni ser la pròxima FMI per a poder representar les tradicions a tot el món Faller. 

D'esquerra a dreta: María Elena Blanquer, Beatriz Simón i Olympia García
D'esquerra a dreta: María Elena Blanquer, Beatriz Simón i Olympia García / JCF

Lara Vizcaíno Moreno — Plaça del Pilar: Lara (10 anys) estudia sisé de primària en el Col·legi Escolàpies de València. És fallera des que va nàixer i té el Bunyol d’Or. Entre les seues aficions estan fer manualitats, dibuixar i anar a excursions. Li agradaria ser FMIV perquè seria un any molt especial en el qual coneixeria a molta gent i molts llocs nous. 

María Requeni Gómez — Maties Perelló-Lluís de Santàngel: María (12 anys) estudia primer de l’ESO en el Col·legi Sagrat Cor Germans Maristes de València. És fallera des dels 3 anys i té el Bunyol d'Or. Li encanta ballar i jugar a bàsquet. “Voldria ser fallera major infantil de València perquè seria un somni fet realitat”, afirma. 

D'esquerra a dreta: Lara Vizcaíno i María Requeni
D'esquerra a dreta: Lara Vizcaíno i María Requeni / JCF

Daniela Segura Mora — Convent de Jerusalem-Matemàtic Marzal: Daniela (10 anys) estudia sisé de primària en el Col·legi Caxton College. Fallera des que va nàixer, té el Bunyol d'Or de la comissió infantil. Li agrada molt l'esport, especialment la gimnàstica rítmica, esport que practica des dels quatre anys. Creu que sent FMI tindria l’oportunitat de conèixer totes les Falles de València, i totes les festes dels pobles.

Daniela Tirado Romero — Pare Santonja-Cardenal Benlloch: Daniela (10 anys) estudia cinqué de Primària en el Col·legi Puresa de Maria-Cid. És fallera des que va nàixer i té com a màxima recompensa el Bunyol d'Or. Li encanta ballar, fer pàdel surf i navegar, a més de muntar a cavall. Li agradaria ser Fallera Major de València perquè és al màxim que pot aspirar una xiqueta com ella.

D'esquerra a dreta: Daniela Segura i Daniela Tirado
D'esquerra a dreta: Daniela Segura i Daniela Tirado / JCF

També et pot interessar

stats