Aquest dissabte, un dels quatre dies més càlids des que hi ha registres

La nit més calorosa mai registrada, amb 29 graus de mínima a la ciutat d'Alacant i 27,5 a València

Un jove es tira una botella d'aigua per damunt per a combatre la calor
Un jove es tira una botella d'aigua per damunt per a combatre la calor / Ricardo Rubio Europa Press

Aquest dissabte se situa provisionalment entre els quatre dies més càlids a la Comunitat Valenciana des que hi ha registres, només per darrere del 15 d'agost de 2021 i del 4 de juliol de 1994, i bat rècords per ser la nit més calorosa registrada amb 29 graus de mínima en la capital alacantina i 27,5 en la capital valenciana. Així ho ha comunicat l'Agència Estatal de Meteorologia, Aemet.

El ponent ha assotat tot el territori, en un dissabte on la ponentada ha estat generalitzada i la llista de municipis que han superat els 40 graus és llarga. Els registres d'ahir fins a les 19:00 hores marcaven a la ciutat d’Alacant 42 graus, el màxim històric de la ciutat, com a mínim, des de 1900. Elx també ha marcat la temperatura màxima més alta, 42,8 graus, i un altre rècord de temperatura al sud d'Alacant, han estat els 41,4 graus a Torrevella, superant els 41,0 del 12 de juliol de 1961. Oriola i Rojals, tots dos municipis amb 41,5; Xàbia amb 40,8 i l'aeroport de València amb 40,5 graus, en el dia més càlid d'aquest estiu.

A la ciutat de València la temperatura màxima al migdia va arribar als 36,7 graus, mentre que a Castelló de la Plana els termòmetres van marcar 37,6 graus. No hi ha precedents ni d'una primera quinzena d'agost, ni d'un estiu tan càlid.

Segons Aemet, hui es farà menys calor, però les temperatures continuaran significativament altes en àmplies zones, i s'arribarà a registre entre els 38 i els 40 graus en algunes zones de València, on localment se situaran en els 42 graus. En zones de la meitat sud, hi ha probabilitat de tempestes que poden anar acompanyades de ratxes molt fortes de vent.

També et pot interessar

stats