Aprendre a volar a Castelló

70 aspirants a pilot fan pràctiques a l'aeroport de Castelló.

Els alumnes fan 250 hores de pràctiques
Els alumnes fan 250 hores de pràctiques

L'hangar de l'aeroport de Castelló es converteix també en una aula de formació. Gràcies a la col·laboració entre l'aeroport de la Plana i l'escola de pilots Panamedia, 70 aspirants a pilot de tot el món fan les pràctiques de vol en aquest espai. Ací volen les quasi 250 hores reglamentàries, necessàries per a obtindre el títol. D'acord amb José Ramón Pérez Espinosa, pilot i director de seguretat de l'aeroport de Castelló, per a ser pilot "s'ha de saber afrontar dificultats, gestionar equips, ser comunicatiu i utilitzar l'equip tecnològic, que està evolucionant moltíssim".

À Punt NTC ha estat present en una de les pràctiques. L'instructor dona l'orde perquè es prepare el vol i els alumnes, sempre amb la seua supervisió, revisen que tot en l'aeronau és correcte: el combustible, les rodes, les ales... Una vegada dalt, es revisen tots els paràmetres i es connecta el motor. Durant el vol, l'instructor va indicant a l'alumne tots els moviments i tot allò necessari per a enlairar-se i aterrar. L'alumne ha de controlar la velocitat, l'altitud marcada i el rumb adequat. El professor ens conta que dona a l'alumne diferents indicacions al mateix temps “perquè és important que siga multitasca, és a dir, que puga mantindre la velocitat i fer un viratge al mateix temps”, ha dit.

A la Comunitat Valenciana hi ha dues escoles més de pilots, a Mutxamel i Requena. Entre les 3 formen els pilots del futur, una professió amb rerefons, ja que malgrat que el títol de pilot comercial es pot traure en 12 o 15 mesos, els exàmens són regulars i cal mantindre's al dia en tots els avanços tecnològics. Per a aquests alumnes, el somni és poder pilotar algun dia un avió de les grans línies aèries.

També et pot interessar

stats