Un nou trencament del con del volcà de La Palma provoca més desbordaments de lava

Involcan situa nous escàners per a la xarxa de detecció de diòxid de sofre (SO₂) a l'atmosfera. Segons el portaveu d'Involcan, l'emissió de gasos és "un disbarat", en arribar a les 50.000 tones

Reconfiguració del cono del volcà i apertura de nous centres d'emisió
Reconfiguració del cono del volcà i apertura de nous centres d'emisió / Involcan
25 d'octubre 2021 - 20:02

Finalment s'ha partit el con del volcà Cumbre Vieja, el que ha provocat més desbordaments de lava i despreniments que han generat corrents d'aire.

La intensitat del volcà Cumbre Vieja no cesa. Segons els experts d'Involcan, l'erupció aquest dilluns mostra "el moment de més activitat". L'Institut Vulcanológic de Canàries (Involcan) ha informat aquest dilluns en les seues xarxes socials que s'ha reconfigurat el con del volcà amb "l'obertura de nous centres d'emissió".

L'obertura d'aquests nous centres d'emissió alimenten de lava les colades ja existents.

En el vídeo pres des del barri de Las Manchas s'observen els múltiples centres d'emisió.

El col·lapse parcial del con del volcà, al llarg del matí, ha deixat exposada una gran font de lava.

 Un equip d'Involcan ha instal·lat a Tamanca un altre escàner per a la xarxa de detecció de SO₂ (diòxid de sofre), un gas incolor, irritant, que en dosis baixes provoca irritacions al tub digestiu i fa inactiva la vitamina B. En grans dosis pot provocar maldecaps, nàusees, vòmits, al·lèrgia, irritació dels bronquis i asma. 

Un equip d'Involcan insta-la a Tamanca altre escàner per a detectar SO₂
Un equip d'Involcan insta-la a Tamanca altre escàner per a detectar SO₂ / Involcan

Involcan també ha mostrat l'erupció vista des de Tacande, des d'on es veu gran emissió de gasos, cendra i lava.

La lava continua eixint a borbollons. Involcan també ha mostrat imatges de l'erupció des del barri de Las Manchas, a Los Llanos de Aridane, així com l'avanç de les colades al llarg de la vesprada.

Ja s'ha arribat a 50.000 tones de diòxid de sofre

El portaveu d'Involcan, David Calvo, ha manifestat aquest dilluns que l'emissió de gasos és "un disbarat", ja que s'ha arribat a 50.000 tones de diòxid de sofre (SO₂).

Lava del volcà de La Palma ha sepultat 906,3 hectàrees, 5,1 en les últimes 24 hores i més de 66 quilòmetres de carreteres.

Els gossos rescatats estan en "perfecte estat"

D'altra banda, també aquest dilluns s'ha sabut que els gossos atrapats per la lava a Todoque, que van ser rescatats per un grup de persones anònimes abans que ho fera una empresa de drons, estan en "perfecte estat" i "ja estaven prèviament bé de salut".

Així ho ha assegurat el director general dels Drets dels Animals, Sergio García, qui ha explicat que "la majoria d'ells estan identificats", per la qual cosa "segurament tornen amb els seus propietaris".

També et pot interessar

stats