El col·lapse parcial del con del volcà deixa exposada una gran font de lava

Segons els experts d'Involcan, l'erupció està "en el moment de més activitat"

Moment en el qual una nova boca s'obri en la part inferior del con secundari del volcà de la Palma
Moment en què una nova boca s'obri a la part inferior del con secundari del volcà de La Palma / Efe

Un col·lapse parcial del con que s'ha produït aquest dilluns al matí al volcà de l'illa de La Palma deixa exposada una gran font de lava, ha informat l'Institut Vulcanològic de Canàries (Involcan).

"Estem en el moment de més activitat", ha informat el portaveu d'Involcan, David Calvo.

En declaracions a Efe, Calvo ha manifestat que l'emissió de gasos és "un disbarat", ja que s'ha arribat a 50.000 tones de diòxid de sofre i el volcà emet més lava des del cap de setmana passat, quan es van obert dues fissures en un lateral del con i una nova boca.

Ha reiterat que els gasos marquen la tendència del que pot passar les pròximes hores, per la qual cosa no creu que hi haja un canvi notable les pròximes hores.

Calvo ha explicat que una de les boques del volcà "tira" cap al sud, per zones per les quals no havia passat amb anterioritat, com el llogaret de Corazoncillo i el cementeri de Las Manchas, al municipi de Los Llanos de Aridane.

El portaveu d'Involcan ha assenyalat que ara caldrà veure per on tiren les llengües, si ho fan de nou cap als nuclis de Todoque i La Laguna, si omplin unes altres o si es dirigeixen cap a un nou lloc.

També ha relatat que algunes de les llengües s'han eixamplat tant que han delimitat un perímetre "brutal", de fins a tres quilòmetres, que fan "de zona de seguretat".

També et pot interessar

stats