Anticorrupció investiga un suposat frau del responsable de l’oficina de l’Ivace al Marroc

Se sospita que el treballador, acomiadat al gener, es va apropiar dels fons públics a través d'una o diverses empreses de la seua propietat

Anticorrupció investiga frau Ivace al Marroc

La Fiscalia Anticorrupció investiga un suposat frau del responsable de l'oficina de representació de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) a la ciutat de Casablanca, al Marroc. El treballador investigat, que podria haver-se apropiat dels fons amb què la Generalitat nodria aquesta oficina comercial, a través d'una o diverses empreses de la seua propietat, ja ha sigut acomiadat. 

Segons ha informat la Conselleria d'Economia, el suposat responsable del frau està en parador desconegut i encara no s'ha determinat l'import total del frau.

El Ivace va traslladar les sospites de possibles irregularitats que tenien a veure amb la regularització fiscal i comptable de l'oficina de l’Ivace al Marroc a l'Agència Valenciana Antifrau. Aquest organisme, per la seua banda, les va remetre a la Fiscalia Anticorrupció.

Arran d’això, el Ministeri Públic ha ordenat diligències per a determinar la suposada responsabilitat d’aquest treballador de l'oficina de l’Ivace, que segons ha detallat la Conselleria d'Economia, es va incorporar a aquest organisme el 2008, amb un contracte laboral "com a personal de l'oficina amb càrrec de director". 

La directora general d'Internacionalització i directora adjunta del Ivace, María Dolores Parra, ha explicat que "es van generar dubtes respecte a l'actuació del delegat del Ivace a final de l'any passat". 

Serveis jurídics

Des d’Economia expliquen que "aquests dubtes van motivar la contractació d'un servei d'assessorament legal a Casablanca amb l'objectiu d'analitzar aquestes irregularitats, i assessorar i realitzar totes aquelles actuacions en l'orde jurídic laboral i aquells altres que es determinaren d'aquesta anàlisi, així com per a representar i defensar l’Ivace en cas de juí, en la jurisdicció laboral al Marroc".

Després d’analitzar les irregularitats detectades i donada la complexitat de la situació, María Dolores Parra, amb poders per a actuar com a representant legal de l'Oficina de Representació de l'Ivace al Marroc, es va desplaçar a Casablanca, amb caràcter urgent, per a corroborar en les diferents instàncies del Marroc la informació recaptada en les setmanes anteriors.

El mes de gener es va comunicar al treballador qüestionat el seu acomiadament, seguint els passos de la legislació marroquina, i des d’aleshores s'han realitzat les gestions oportunes per a aclarir els fets.

També et pot interessar

stats