Anticorrupció demana tres anys de presó per a l’exalcalde d'Oriola per cobrar sense treballar

Emilio Bascuñana està acusat de cobrar de Sanitat sense exercir cap funció efectiva entre novembre de 2007 i gener de 2012, abans de ser alcalde

Emilio Bascuñana en una imatge d'arxiu del 2018, quan era alcalde d'Oriola
Emilio Bascuñana en una imatge d'arxiu del 2018, quan era alcalde d'Oriola / Europa Press

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat tres anys de presó per un suposat delicte de malversació per l’exalcalde d'Oriola, el popular Emilio Bascuñana, en la causa oberta per cobrar sense anar al lloc de treball com a sanitari adscrit a la Direcció Territorial de la Conselleria de Sanitat a Alacant.

En concret, Anticorrupció considera que ha percebut remuneracions sense que haja quedat acreditat que exercira cap treball efectiu entre novembre de 2007 i gener de 2012, abans de convertir-se en alcalde en 2015. A més, sol·licita sis anys d'inhabilitació absoluta, la qual cosa impediria que poguera exercir qualsevol mena de responsabilitat o càrrec públic.

En segon terme, l'escrit d'acusació també assenyala a Bascuñana com a responsable d'un segon delicte de prevaricació, pel qual demana una condemna de cinc anys d'inhabilitació especial per a qualsevol lloc que supose l'exercici públic de serveis mèdics en el Sistema Valencià de Salut.

En l'escrit d'acusació, Anticorrupció apunta que l'adscripció funcional de Bascuñana al servei territorial de sanitat a Alacant, apuntada com a justificant de la realització del seu treball, en realitat seria una adscripció buida de contingut, perquè no existia cap funció a exercir.

Després de la presentació de l'escrit d'acusació, el jutjat d'instrucció número 1 ha de concretar si escau dictar acte d'obertura de judici i instar Bascuñana a presentar escrit de defensa, i, si escau, transformar les diligències en procediment abreujat per a remetre la causa a la secció setena de l'audiència, amb seu a Elx. Serà, en aquest cas, quan puga assenyalar-se la data d'un hipotètic judici.

Bascuñana i el seu equip van eixir del govern l'abril de 2022 després que prosperara la moció de censura subscrita pel PSPV i Ciutadans amb el suport de Canviem Oriola. Fins ara s’ha mantingut al capdavant del partit i ha liderat l’oposició, i no s’ha presentat a la reelecció als comicis del 28M.

També et pot interessar

stats