Com anticipar-se a l'assetjament en les xarxes socials?

4 min.

La defineixen com la primera vacuna contra el ciberassetjament escolar en les xarxes socials. Es diu Shame Shield i és una eina dissenyada per l’empresa valenciana Encamina, que a través de la intel·ligència artificial pretén ajudar a detectar els casos d’assetjament, per exemple en l’entorn escolar. "Es tracta d'identificar quines són eixes conductes de manera anticipada per a previndre-les dins de l'entorn escolar", ha assenyalat en la secció de xarxes de Les notícies del matí Pako Giménez, director corporatiu de l'empresa.

La tecnologia detecta i preveu l’assetjament en xarxes socials, tractant d’identificar paraules o imatges que mostren assetjament, alhora que analitza el context en què es produeixen. "La principal finalitat és interpretar els senyals digitals que qualsevol alumne està donant en el seu entorn i saber quins són els paràmetres i patrons que anticipen una conducta d'assetjament", comenta Pako Giménez.

D'aquesta manera, la intel·ligència artificial identifica patrons per a detectar conductes o elements del llenguatge. El director corporatiu d'Encamina assenyala que aquesta tecnologia també es podria aplicar en àmbits com el laboral, també de manera positiva, com ara per a detectar l’eficiència dels professionals. De moment estan buscant la manera de comercialitzar-la. La qüestió que queda per resoldre és l’ús de les dades i el tractament de la privacitat.

stats