Antella i Rocafort es concentren en memòria de la veïna assassinada i contra la violència masclista

Amb un minut de silenci i la lectura d’un comunicat s’ha recordat la dona, que era molt estimada

Concentració a Antella en contra de la violència masclista
Concentració a Antella en contra de la violència masclista / Maria Poveda
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 de juliol 2023 - 20:05 Actualitzat: 10 de juliol 2023 - 22:06

El municipi d’Antella (Ribera Alta) ha celebrat aquest dilluns de vesprada una concentració amb un minut de silenci per a condemnar l’assassinat masclista d’una veïna aquest diumenge a mans de la seua parella, que després es va suïcidar, i davant del fill de 12 anys que tenien en comú. 

La concentració ha tingut lloc a les 19:00 hores a les portes de l’ajuntament. L'acte ha estat presidit per una pancarta que resava “Antella contra la violència de gènere”, i ha reunit l’equip municipal i part de la població del municipi per a recordar la veïna. Algunes persones també portaven pancartes que deien “calen polítiques contra la violència de gènere” i “cap crim masclista més”.

Després del minut de silenci, l’alcaldessa del municipi, Eugenia García (PSPV), ha llegit un manifest dient que el municipi d’Antella es posiciona en contra de la violència cap a les dones, i ha recordat totes les dones que han mort per culpa de la violència sexista. 

L’assassinat d’aquesta dona de 38 anys ha colpit fortament el municipi de la Ribera. En paraules de l’alcaldessa, era molt estimada i apreciada per tot el veïnat i estava molt integrada en el poble. Així mateix, ha deixat un xiquet de 12 anys orfe que, fins que es decidisca la millor manera d’atendre la seua situació, es quedarà amb uns veïns de la parella. És la tercera criatura òrfena per culpa de la violència masclista a la Comunitat Valenciana en 2023, i la número 50 des que es començaren a comptabilitzar en 2013.

Al minut de silenci també han acudit el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, i la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, que s’han situat al costat de l’alcaldessa davant de l’ajuntament. Puig ha dit que per al poble valencià aquest és un dia de dol i ha demanat unitat per a combatre la violència contra les dones en totes les seues formes. 

A Rocafort (Horta Nord) també s'ha realitzat aquest dilluns una concentració en rebuig de l'assassinat masclista. La víctima i el seu assassí van viure a la localitat abans de traslladar-se a viure a Antella. El consistori ha expressat el seu rebuig pel crim masclista i ha demanat unitat davant d'ells.

La concentració ha estat presidida per una pancarta contra la violència de gènere. En l'acte han participat tots els partits, excepte Vox, que governa el municipi en coalició amb el PP, qui, com a les Corts, també s'ha desmarcat de la unitat en la condemna.  

Rocafort,a quest dilluns
Rocafort,a quest dilluns / À Punt NTC

L’alcalde del municipi, Gorka Gómes (PP), ha dit als micròfons d’À Punt que la seua formació condemna qualsevol tipus de violència, siga quina siga. En el cas d’aquest assassinat reconeix que és violència de gènere i que s’ha d’anomenar com a tal, però que no pot estar per damunt de la resta de violències. I així ho han posat per escrit, afirma. Per la seua part, Sonsoles Giner, del col·lectiu feminista 19 de Juny de Rocafort, pensa que, "desgraciadament", no tenen tan clar el que és la violència masclista. 

També et pot interessar

stats